in

Patru români, frați în fărădelegi. Spărgeau case în Sussex

În doar două luni au reușit să spargă 16 case în localități din Sussex. Vorbim despre patru români, dintre care doi sunt frați.

Frații Alin Paul Hoisan, 29 de ani, Ionut-Emil Hoisan, 27 de ani, alături de Nicolae Marius Stoica, de 22 de ani, și George Alexandru Ghica, tot de 22 de ani, au fost condamnați la câte patru ani de închisoare fiecare, după ce au recunoscut că au spart 16 locuințe, în perioada 23 septembrie – 20 noiembrie 2015.

Spargerile au fost date, potrivit instanței, în Haywards Heath, Brighton, Crawley, Crawley Down, Burgess Hill și Lindfield. Ghica a pledat vinovat și pentru că a pus în vânzarea bunurile furate, fiind condamnat la încă nouă luni de închisoare, în plus față de ceilalți „tovarăși” ai săi.Detectivul Jamie Carruthers de la Poliția din West Sussex, a declarat cu privire la faptele celor patru: “Am stabilit că cei patru bărbați au părăsit Marea Britanie, de pe aeroportul din Luton, pe 7 noiembrie, când s-au întors în România. Au revenit în Marea Britanie, pe 18 noiembrie, în mod clar pentru a-și continua activitatea infracțională.”

“Două iPad-uri furate au fost folosite în România, deci este evident că au luat o mare parte din pradă în țara lor de origine”, a mai spus polițistul.

Românii au fost arestați pe 20 noiembrie, după ce un vecin a văzut câțiva bărbați suspecți la o adresă din Lindfield. Polițiștii au stabilit ulterior că de la adresa respectivă fuseseră furate bijuterii și produse electronice.

Poliția a Sussex a urmărit autoturismul cu care au fugit cei patru și au reușit să îi ajungă la o stație de benzină. Operațiunea poliției din Sussex de combatere a spargerilor din locuințe în urma căreia au fost arestați și românii, se numește Magpie (Coțofana) știut fiind faptul că această pasăre este atrasă de obiecte strălucitoare pe care le „fură” și le depozitează în propriul cuib.

Un violator condamnat în România a recidivat în UK. A atacat o fată de 16 ani

Dădeau spargeri la magazine de bijuterii după ce incendiau mașini ca să păcălească poliția

A intrat prin efracție în casa unui scoțian, apoi l-a implorat pe proprietar să nu cheme poliția: „Am crezut că e locuința unui prieten”

Au furat bijuterii de £2 milioane și au încercat să incendieze o mașină de poliție. Condamnați la câte șapte ani de închisoare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Larisa Aramă despre Congres: „Trebuie să îi privim în ochi cum încearcă să ne mintă și să protestăm”

Petreceri pentru copii, de 1 Iunie