in

Londra: Rămas fără muncă din cauza pandemiei, un român a ajuns să doarmă pe stradă. Se învelea cu o perdea de duș

Un român care trăia pe stradă, în Londra și se învelea cu o perdea de duș, a fost ajutat de mai mulți englezi să ajungă acasă, în România.

Oamenii au strâns suma de 600 de lire sterline cu care i-au cumpărat un bilet de avion și i-au plătit un test COVID.

O femeie, pe nume Anil Blaggan, l-a văzut prima dată pe român, a cărui identitate nu a fost dezvăluită. A apelat la o prietenă, să o ajute să comunice cu acesta. De asemenea, femeia a cerut ajutorul comunității pentru a strânge suma pentru cheltuielile necesare ca românul să se întoarcă în țara natală.

„Am încercat să comunic cu el și am putut constata doar că a spus că este român. Am sunat-o pe o prietenă care vorbea fluent aceeași limbă și ea mi-a tradus: bărbatul a rămas fără adăpost de la implementare restricțiilor după ce spălătoria de mașini la care lucra s-a închis și nu a putut să-și plătească chiria din această cauză. M-am dus acasă, am luat niște pături, mănuși, șosete, mâncare și băutură în timp ce el folosea o perdea veche de duș pentru a se acoperi și părea că îi este frig”, a povestit femeia pentru publicația MyLondon.

VEZI VIDEO – Cântăreț român abuzat sexual și jefuit la Londra. A trăit pe stradă și fura sanvișuri ca să nu moară de foame

A apelat apoi la ajutorul vecinilor săi și al prietenilor de pe social media pentru a rezolva situația românului.

Astfel, a reușit să strângă 600 de lire sterline pentru „a-i plăti câteva nopți la hotel, un test COVID și a-i plăti drumul spre România”.

După ce testul COVID-19 a ieșit negativ, i s-a permis să se întoarcă în țara natală, iar comunitatea care l-a ajutat a rezolvat și problema transportului către aeroport.

„Este bine, sănătos și fericit în România. Suntem prieteni pe Facebook și am fost foarte fericită să văd că acasă la el este mult mai bine. Chiar dacă limba a fost o barieră, a fost foarte recunoscător pentru tot ajutorul pe care l-a primit. La un moment dat plângea pentru că acesta credea că nu va putea să se întoarcă acasă și să nu mai doarmă pe străzi”, a spus Anil Blaggan.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marius Pașcan (PMP): Administrația Biden va finanța operațiile de schimbare a sexului copiilor. Părinții nu se vor putea opune

Înapoi la muncă! Ce programe poți accesa în Marea Britanie prin care să începi o nouă carieră sau o nouă afacere