in

Înapoi la muncă! Ce programe poți accesa în Marea Britanie prin care să începi o nouă carieră sau o nouă afacere

Programe poți accesa în Marea Britanie prin care să începi o nouă carieră sau o nouă afacere

Impactul economic provocat de pandemie în Regatul Unit a făcut ca mulți oameni să rămână fără slujbe sau să aibă nevoie de ajutor pentru susținerea propriilor afaceri afectate.

Pe lângă ajutoarele financiare acordate de-a lungul crizei (detalii aici), Guvernul Regatului Unit are în vedere programe de asistență care să ajute oamenii să se redreseze după problemele din această perioadă nefastă.

În Marea Britanie există o gamă largă de programe, de la ajutoare pentru schimbarea carierei, prin dezvoltarea de noi abilități sau sprijin personalizat pentru identificarea posturilor vacante, și până la creșterea încrederii în noile schimbări.

În ultimele zece luni, Guvernul Regatului Unit a ajutat milioane de oameni să continue să-și întrețină familiile, prin programe de susținere și creare a locurilor de muncă.

280 de miliarde de lire sterline oferite de guvern pentru protejarea locurilor de muncă

De asemenea, pentru protejarea locurilor de muncă, în fiecare regiune și națiune din Marea Britanie a fost de 280 de miliarde de lire sterline.

Nouă milioane de locuri de muncă au fost protejate prin schema de ajutorare a salariaților, alte 13 miliarde de lire sterline au fost acordate ca sprijin pentru lucrătorii independenți, iar mai multe miliarde de lire sterline se regăsesc în amânări fiscale și subvenții pentru afaceri.

Guvernul Regatului Unit susține locurile de muncă și afacerile

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă sau dacă doriți să începeți sau să vă dezvoltați afacerea, există o sumedenie de oportunități create de Guvernul Regatului Unit. Programele derulate în Marea Britanie vă pot ajuta să începeți o nouă carieră sau să deveniți propriul vostru patron.

Programul ”Kickstart”

Programul – „Kickstart

Kickstart” este un program guvernamental care oferă locuri de muncă la angajatori locali, plătite timp de șase luni de Guvernul Regatului Unit. Astfel, tinerii care aplică pentru planul „Kickstart” au oportunitatea de a dobândi experiență de muncă într-una dintre companiile din Marea Britanie și au și salariul asigurat.

Kickstart” a fost anunțat de ministrul de Finanțe (UK Chancellor) al Marii Britanii în vara anului trecut și va oferi sute de mii de oportunități de locuri de muncă în următorii doi ani. Pentru finanțarea acestui proiect Guvernul Regatului Unit a pus la dispoziție două miliarde de lire sterline.

Atenție! Locurile de muncă oferite prin programul „Kickstart” pot fi accesate de tineri cu vârste între 16 și 24 de ani care solicită ajutoare financiare prin „Universal Credit” și sunt expuși riscului de șomaj pe termen lung.

Programele sectoriale „Academia de Muncă” (Sector-based Work Academy Programmes – SWAP)

Programele sectoriale „Academia de Muncă” (SWAP)

Programele sectoriale „Academia de Muncă” (SWAP) reprezintă o oportunitate pentru toate persoanele aflate în căutarea unul loc de muncă. Acestea pot face parte din categoria celor care solicită ajutoare sociale precum credit universal, ajutor de șomaj sau indemnizație pentru ocuparea forței de muncă și sprijin.

Prin aceste programe se dorește clădirea încrederii într-o nouă linie de muncă, îmbunătățirea CV-ului și obținerea unei puternice experiențe de lucru și formare profesională.

Până în prezent, peste 40.000 de oameni din toată țara au beneficiat de aceste programe, fiind ajutați de angajatori din diverse industrii. Fiecare SWAP se concentrează pe munca într-o anumită industrie, cum ar fi îngrijirea, construcția sau logistica și durează până la șase săptămâni.

Un astfel de program constă în trei părți:
  1. Pregătirea pre-angajare – un scurt modul de formare profesională oferit de un colegiu local sau de un furnizor de formare;
  2. Experiență profesională cu un angajator din industrie care oferă astfel persoanelor aflate în căutarea unei slujbe șansa de a învăța noi abilități la locul de muncă;
  3. La sfârșitul programului, participanții pot beneficia fie de un interviu pentru angajare, fie, dacă acesta nu poate fi oferit, de un ajutor în procesul de aplicare.

Ajutor pentru noile afaceri (New Enterprise Allowance – NEA)

Programul NEA

Programul NEA înseamnă, practic, un ajutor pe care îl puteți primi din partea Guvernului Regatului Unit pentru deschiderea propriei afaceri.

Astfel, vi se oferă bani și asistență în cazul în care beneficiați de anumite ajutoare sociale precum credit universal, ajutor de șomaj sau indemnizație pentru ocuparea forței de muncă și sprijin.

Pentru persoanele care desfășoară activități independente, acest program ajută la dezvoltarea afacerii.

Asistența include un mentor care oferă sfaturi și îndrumări pe măsură ce noua afacere începe să funcționeze, o indemnizație săptămânală în valoare de până la 1,274 de lire sterline, pe parcursul a 26 de săptămâni. De asemenea, poate fi solicitat un împrumut pentru susținerea costurilor de pornire, în cazul în care afacerea are mai puțin de doi ani.

În cadrul acestui program care se derulează încă din aprilie 2011, peste 215.000 de solicitanți de locuri de muncă au devenit propriul lor patron.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Rămas fără muncă din cauza pandemiei, un român a ajuns să doarmă pe stradă. Se învelea cu o perdea de duș

Liverpool. Doi soți români, acuzați că și-au omorât copilul în vârstă de 6 luni