in

Românii, plătiţi sub salariul minim. Ofertă de muncă: transportul unei valize cu „ierburi” din Germania

Guvernul britanic va verfica dovezile publicate de mass-media potrivit cărora unii imigranţi români şi bulgari sunt plătiţi sub salariul minim, potrivit BBC. Ministrul pentru Afaceri, liberal-democratul Vince Cable a declarat, referitor la acest subiect, că există dovezi privind o „încălcare gravă a legii”.

Salariul minim este o parte foarte importantă a sistemului nostru, este o cerere legală, iar angajatorii trebuie să-l plătească. Dacă se constată că (muncitorii) au fost plătiţi (sub salariul minim pe economie) aceștia vor fi amendaţi cu până la 20.000 de lire sterline”, a spus Cable.BBC a însoţit câțiva români în căutarea unui loc de muncă, în Londra. Ancheta a fost realizată în luna decembrie, înainte de ridicarea restricţiilor pentru români şi bulgari pe piaţa muncii din Marea Britanie. În timpul anchetei BBC din Londra, doi investigatori români s-au alăturat muncitorilor care se strâng în fiecare dimineaţă în zonele Tottenham şi Cricklewood, în căutarea unui loc de muncă.

Muncitorii au afirmat că angajatorii din construcţii le promiteau frecvent că le vor plăti un salariu corect – dar la sfârșitul zilei refuzau să le dea toți banii. Un muncitor din Tottenham a afirmat că a fost plătit cu 10 lire pentru aproape o zi întreagă de muncă.

Topul salariilor minime în Europa. Marea Britanie pe locul 6

Unul dintre ziariștii sub acoperire a fost atunci angajat de omul de afaceri Jamal Syeed. Acesta l-a dus la Birmingham, pentru a renova un magazin.

uncitorii calificaţi sunt în general plătiţi pentru astfel de activităţi cu cel puţin 100 de lire pe zi, însă românul a fost plătit doar cu 40 lire pentru o zi de lucru de nouă ore – ceea ce înseamnă 4,70 de lire pe oră. Salariul minim pe economie în Marea Britanie este în prezent de 6,31 de lire pe oră.

Un alt investigator a fost plătit cu 5,71 lire pe oră – tot sub salariul minim. În timpul anchetei BBC, jurnaliștii au descoperit escrocherii şi alte infracţiuni, la punctele unde se strângeau imigranţii în căutarea unui loc de muncă zilier.

Români sclavi peste hotare. Visul muncii bine plătite, transformat în coşmar

Unul dintre ei a fost întrebat de un bărbat dacă este dispus să plece cu avionul în Germania, pentru a ridica o valiză plină cu „ierburi” şi să se întoarcă cu ea în Marea Britanie, pentru bani.

Unui alt bărbat i s-a propus să-şi vândă paşaportul cu 1.000 de lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Conservatorul Nigel Mills : „Trebuie să votăm pentru reintroducerea restricțiilor pentru români și bulgari”

Barclays închide un sfert din sucursalele din Marea Britanie