in

Șocul unui român întors în țară după 18 ani de Anglia: „Viața mai scumpă ca afară”

Șocul unui român întors în țară după 18 ani de Anglia – Alexandru Macovei este un român care a trăit 18 ani în Anglia și s-a întors în România în speranța de a trăi mai bine. El a descoperit cu uimire discrepanța dintre salariile și costurile de trai din România în comparație cu cele din Anglia. Chiar dacă chiriile pot fi mai mici în România, veniturile sunt mult mai scăzute, ceea ce face ca viața să fie extrem de dificilă din punct de vedere financiar pentru cei care se întorc acasă. În anumite aspecte, precum prețurile la alimente și alte bunuri de consum pot fi comparabile sau chiar mai mari decât în Marea Britanie. O altă problemă semnalată de Alexandru este dificultatea de a găsi un loc de muncă adecvat și remunerat în România, în ciuda experienței sale considerabile. Mulți români reveniți din diaspora se cinfruntă cu lipsa oportunităților profesionale.

Șocul unui român întors în țară după 18 ani de Anglia

Alexandru Macovei, în vârstă de 38 de ani, a locuit 18 ani în Anglia și a decis să se întoarcă acasă, la Iași, în orașul natal. A avut o mare dezamăgire: ,,În România, dacă nu ești IT-ist, medic, avocat sau dacă nu lucrezi, pe un post bun, la stat, este greu să trăiești. Am încercat să mă angajez în multe locuri, pentru că banii pe care i-am strâns nu vor ține o veșnicie. M-am lovit de salarii foarte mici, chiar dacă experiența mea este uriașă. Este descurajant pentru tineri, pentru cei care doresc să se întoarcă acasă. Am fost sfătuit de multe persoane să nu mă întorc, dar inima mea este acasă. Îmi doresc ca copiii mei să copilărească la fel ca mine, să se bucure de bunici, de sentimentul de acasă, să trăiască printre străini doar dacă ei aleg acest lucru“, a povestit Alexandru, citat de Adevărul.

Un român care livrează pizza în Marea Britanie a câștigat 500.000 de lire sterline. Incredibil ce i-a spus șefului său a doua zi – FOTO

Viața mai scumpă în țară

,,Este adevărat, o chirie în Anglia este mult mai scumpă decât în România. Dar, salariile sunt mult mai mari. Acolo, cine își dorește să muncească poate trăi o viață cel puțin decentă, își poate permite un concediu sau două pe an. Acasă, lucrurile sunt puțin diferite. Am rămas șocat când am văzut prețurile din supermarket. Am făcut un calcul și mi-am dat seama că alimentele de bază sunt la fel de scumpe ca în Londra, dar salariile mult mai mici. Este greu de trăit în România. Iau în calcul să mă întorc în Anglia, aici nu fac altceva decât să pierd ceea ce am adunat în atâția ani”, a mai spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 46 In medie: 4.5]

Băncile fac modificări majore

Băncile fac modificări majore la credite ipotecare: vor ajuta mai mulți britanici să cumpere o casă

alocatie copii

Alocația pentru copii în Marea Britanie se schimbă – iată tot ce trebuie să știți