in

Alegeri locale în Marea Britanie. Majoritatea candidaților români au șanse mici să fie aleși

alegeri locale

Rezultatele slabe ale Partidului Conservator britanic de la ultimile alegeri locale de pe 5 mai se vor dovedi esențiale pentru viitorul premierului Boris Johnson, arată Sky News.

Conservatorii au pierdut controlul asupra a trei cartiere emblematice din Londra, în timp ce laburiștii și-au întărit și mai mult controlul asupra capitalei.

Însă, în ciuda victoriilor semnificative de la Wandsworth, „consiliul favorit” al lui Margaret Thatcher, Westminster și Barnet, victoriile partidului lui Sir Keir Starmer au fost mai modeste în alte părți ale Angliei.

Copreședintele Partidului Conservator, Oliver Dowden, a eliminat pierderile conservatorilor, afirmând că rezultatele sunt „mai consecvente cu ceea ce v-ați aștepta pe termen mediu în zonele urbane” – dar a recunoscut că a fost „dezamăgit” de acele pierderi cheie din Londra.

Mulți dintre candidații români de la aceste alegeri au candidat pe listele Partidului Conservator, cu toate că acesta nu este, în mod natural, un partid apropiat emigranților și comunităților.

În condițiile în care partidul lui Boris Johnson pierde pe bandă rulantă în Londra, candidații săi de origine română sunt sortiți eșecului.

Un singur candidat român a câștigat până acum

Până la acest moment, știm sigur că cel puțin trei candidați români nu au reușit să ajungă în funcții de consilieri locali.

Este vorba despre Adam Daniel, independent, candidat pentru consiliul Redbridge, Moraru Daniel, Partidul Conservator, tot în Redbridge, care a fost foarte aproape să fie ales, Lazăr Florin, Partidul Conservator, care a candidat pentru consiliul Barking and Dagenham.

Alegeri în Marea Britanie: Conservatorii lui Boris Johnson, striviți de laburiști în capitală. Londra este ROȘIE

Primul consilier român ales în Londra este Teo Benea, din partea Partidului Laburist, care a reușit o victorie importantă în Brent.

Teo Benea a obținut 1492 de voturi care au dus-o în funcție cu un procent de 23.04%.

Teo Benea este descrisă pe pagina Partidului Laburist Brent ca având o experiență solidă în campanie și o muncitoare pentru rezidenții locali, cu o experiență ca organizatoare pentru Partidul Laburist.

În calitate de emigrantă din prima generație, este, de asemenea, pasionată în mod deosebit de a sprijini grupurile subreprezentate să voteze, inclusiv cetățenii UE și Commonwealth.


Alegeri locale în Marea Britanie. Majoritatea candidaților români au șanse mici să fie aleși…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Conservatorii lui Boris Johnson, striviți de laburiști în capitală, în alegerile locale. Londra este ROȘIE

Alegeri în Marea Britanie: Conservatorii lui Boris Johnson, striviți de laburiști în capitală. Londra este ROȘIE

Băiat de 9 ani moare după o operație în Anglia. Medicii au spus că are șanse, dar starea sa s-a agravat

Băiat de 9 ani moare după o operație în Anglia. Medicii au spus că are șanse, dar starea sa s-a agravat