in

Universitățile britanice se bat în continuare pe români. Brexit nu va influența statutul studenţilor care încep cursurile în 2019

Universităţile britanice îşi doresc cât mai mulți studenţi români, considerând abundența ofertelor prezentate la târgul educaţional organizat zilele trecute la Bucureşti, World Education Fair. Facultăţi de prestigiu din UK îi încurajează pe tinerii români să se înscrie. Anul trecut, numărul românilor acceptaţi la instituţii de învăţământ din Regat a crescut cu 10 la sută faţă de 2017, arată Digi24.

Pentru liceenii care vor să-şi continue studiile în străinătate, Marea Britanie e principala opţiune. Brexit nu pare să fi influențat situația din acest domeniu.

„Cred că sistemul britanic de învăţământ este renumit în întreaga lume. În UK, în Universitatea Coventry, facem lecţii practice. Studenţii noştri vor avea abilităţile practice necesare când îşi vor căuta un loc de muncă. Mai exact, 90% din lecţii sunt practice.”, a declarat Florizza Mertinez, de la Coventry University.

„Pe cei care sunt deja acum nu ar trebui să îi afecteze deloc. Cursurile încep în 2019, iar 9% dintre aplicanţi sunt români, aşa că pe aceste persoane nu ar trebui să le afecteze deloc. Guvernul britanic a confirmat deja că statutul studenţilor care vor începe cursurile în 2019 nu va fi afectat, vor avea aceleaşi tarife şi acces la credite pentru studenţi”, a declarat Nigel Bellingham, directorul British Council România.

„E foarte tare sistemul lor de învăţământ. În România mai mult se bazează pe lucrul finit, iar în Anglia acceptă modul şi mai multe schiţe pe care le-ai făcut spre produsul finit”, a declarat un tânăr român interesat. „Am auzit că au mai multă experienţă practică în străinătate faţă de noi şi asta mă atrage mai mult”.

„Marea Britanie este cea mai populară destinație pentru studenţii români cu un număr foarte mare de studenţi în fiecare an, pe locul doi este Olanda şi a treia destinaţie de interes este Germania”, a declarat Ana Maria Papp, manager de departament în cadrul unei universităţi.

 

Român găsit spânzurat în locuința sa din Marea Britanie. Muncea ca bucătar, în România terminase o facultate

Carmen Dan, anunț șoc: «Vom introduce permise de ședere de 5 ani pentru britanicii din România»