in

Polonezii, chemați acasă din Marea Britanie: „Avem locuri de muncă”

Deocamdată nu se știe dacă Marea Britanie va ieși sau nu din Uniunea Europeană. Însă efectele Brexit se fac simțite, context în care guvernul polonez a organizat la Londra un târg de oferte de muncă, prin care încearcă să îi convingă polonezii să se întoarcă acasă.

„Polonezii care trăiesc în Regatul Unit pot fi îngrijorați de cum vor fi condițiile lor de viață și de muncă de acum înainte”, a subliniat ministrul polonez al Tehnologiei. „Economia poloneză se mișcă din ce în ce mai bine, cel mai rapid din Europa, este momentul propice a lua în considerare reîntoarcerea în patrie. Oferta noastră prin această expoziție poate ajuta în opțiunile conaționalilor”, a continuat acesta.

Polonezii reprezintă grupul cel mai numeros de imigranți din Marea Britanie, peste un milion, limba poloneză fiind pe locul doi după engleză între limbile vorbite în Regat.

Ofertele de muncă sunt numeroase, diverse și atractive: sectorul energetic, feroviar, naval, construcții. Se oferă locuri de muncă cu un contract de muncă serios, asigurare medicală, cursuri de formare profesională, avansare rapidă în funcție pentru cei mai talentați, bonusuri diferite.

Rata șomajului în Polonia este mai mică de 6%, iar salariul minim și cel mediu sunt de 380, respectiv 850 de euro.

Deși există 1,2 milioane de muncitori plecați din țară, aceștia nu sunt suficienți pentru a acoperi problema lipsei forței de muncă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gianina Corondan: „La Londra nu-ți mai poți exersa engleza… E plin de români”

VIDEO – Cambridgeshire, a încercat să simuleze un accident pentru a cere daune, a regretat amarnic: compania l-a concediat