in

Consiliul Diasporei despre votul pentru imunitatea parlamentară: „Justiția nu ar trebui să se supună votului”

„PROTEJAREA INFRACTORILOR

Constituția României, Articolul 16 spune:
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Constituția României este în vigoare, dar observăm că nu se respectă. Asistăm tot mai des la diferite acțiuni care înlesnesc comiterea infracțiunilor, în special în rândul parlamentarilor. Se promulgă legi care permit furtul intelectual fără nicio consecință asupra făptașului, se supune votului colegilor parlamentari dacă se aprobă sau nu actul de justiție și asistăm la abuzuri de putere din partea celor ce sunt cetățeni ca noi toți, dar nicidecum egali în fața legii.

Consiliul Românilor de Pretutindeni condamnă aceste practici și recomandă celor ce au puterea de decizie, să respingă legea care permite autorilor de furt intelectual să scape nepedepsiți. Există oameni în închisoare pentru că au furat mâncare să dea copiilor, deci nu există premiza logică și corectă pentru care un plagiator poate să scape de rigorile legii. Furtul este furt!Înlesnirea plagiaturii prin această lege nu face decât să minimizeze efortul real al celor ce prin muncă și studii au obținut titlurile academice. Totodată se pierde adevărata valoare a acestor titluri academice dacă oricine va avea libertatea să plagieze, liniștit fiind că nu va avea de suportat vreo pedeapsă decât că își va pierde titlul câștigat fraudulos.

Totodată, Consiliul Românilor de Pretutindeni acuză obstrucționarea actelor de justiție îndreptate către parlamentari. “Nimeni nu este mai presus de lege”, ne spune Constituția, însă vedem tot mai des că asta depinde de poziția persoanei vizate în clasa politică a României. Justiția nu ar trebui să se supună votului așa cum o persoană condamnată nu ar trebui să aibă posibilitatea de a-și spune cuvântul în modificarea unei legi, în special lege care ține de justiție. Ne dorim o clasă politică mai corectă, fără corupție și îndreptată spre alegători, însă acest lucru este imposibil atâta vreme cât condamnările justiției nu sunt luate în calcul și orice infractor poate ajunge în funcție publică.

Facem apel către cei ce dețin puterea decizională la evitarea acestor situații și mai ales la încetarea blocării accesului justiției în rândul politicienilor. Nu vom rămâne nepăsători la aceste anomalii și vom cere în continuare dreptate și corectitudine din partea celor ce ne reprezintă.

Biroul de Presă al CRP”

Senatul l-a salvat pe Dan Şova de cătuşe. Fostul ministru Vâlcov poate fi arestat

Fostul ministru Chițoiu a scăpat de urmărirea penală cu ajutorul colegilor parlamentari

Vor să îşi asigure imunitatea. Parlamentul, luat cu asalt de candidaţi penali

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazul elevei discriminate în Spania. PNL recunoaște: „Asemenea acte au loc și în alte state membre UE”

Ştii de unde provine numele tău de familie? Poţi afla pe site-ul conceput de un inginer român