in

Crește numărul de infecții, Traian Băsescu cere reintroducerea stării de urgență: „Lucrurile scapă de sub control!”


420 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost anunţate vineri de Grupul de Comunicare Strategică din 12.371 de teste prelucrate.

De asemenea, încă 21 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 au decedat, iar 224 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Este a doua zi consecutiv în care numărul îmbolnăvirilor se menţine peste 400. 

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că în continuare ne aflăm „pe un trend crescător” privind numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

CCR a decis că izolarea și carantina sunt neconstituționale, după ce a declarat același lucru pentru amenzile date în pandemie. În aceste condiții, Traian Băsescu cere „reintroducerea stării de urgență” prin decret prezindențial.

„România intră într-o etapă extrem de riscantă. Această cifră care apare aproape constant – între 350, 450 de îmbolnăviri zilnice ne arată că suntem la nivelul la care eram în timpul pandemiei. Lucrurile scapă de sub control.

Părerea mea este că reintroducerea stării de urgență este o necesitate absolută. Dacă ne imaginăm că vom rezolva problema pe conformare voluntară, în mod categoric greșim. Și este o socoteală greșită. Nimeni, nici măcar cele mai civilizate state nu au reușit să rezolve problema prin conformare voluntară la autoizolare. Aici trebuie să intervină forța de coerciție a statului”, a spus fostul președinte al României la Digi 24.




MAE: Menținerea carantinei pentru cei care vin în Marea Britanie din România, luată pe baza recomandărilor experților

Un nou simptom provocat de Covid-19: un pacient a avut erecție patru ore la Terapie Intensivă