in

Românii care prezintă documente false la frontieră riscă TREI ani de ÎNCHISOARE. «Se păcălesc singuri!»

Mai bine închisoare decât vaccinare! Poliţiştii de frontieră se confruntă în fiecare zi cu români care nu vor să stea în izolare şi, deşi se întorc din ţări aflate în scenariul roşu. Aceştia preferă să prezinte la vamă documente care atesta în fals că au fost vaccinaţi sau că au trecut prin COVID, riscând să se aleagă cu dosar penal şi să facă până la trei ani de închisoare.

Autorităţile atrag atenţia că foarte mulţi români nevaccinaţi încercă să fenteze autorităţile de la frontieră. Aceştia fie spun că vin din altă ţară decât cea de pe lista roţie din care vin cu adevărat, fie prezintă certificate false de vaccinare, de testare sau de trecere prin boală. Situaţia este întâlnită la toate punctele de trece a frontierei, precum şi pe aeroporturi.

Cum s-au dat de gol românii din UK care au prezentat certificate false la graniţă. Arafat: “Nu ştiu dacă riscau la fel în alt stat”

Românii nevaccinaţi care se întorc din zonele roşii trebuie să intre în carantină chiar dacă au un test negativ RT-PCR sau au trecut prin boală, deoarece varianta Delta este mai infecţioasă decât tulpinile precedente. 

“Se păcălesc pe ei înşişi”

Medicul primar ATI de la Spitalul Floreasca din Capitală, dr. Radu Ţincu, e de părere că persoanele care prezintă certificate false la vamă nu păcălesc pe nimeni, ci pe ei înşişi. „În ultima perioadă s-a forţat intrarea în România din zone roşii cu certificate de vaccinare false. Acest lucru să ştiţi că nu păcăleşte nici guvernul, nici DSP-ul, nici lumea medicală, ne păcălim fiecare dintre noi, prin faptul că aducem virusul în comunitatea noastră, în famila noastră şi îi expunem pe cei care nu sunt vaccinaţi la varianta Delta şi la riscul de a dezvolta o formă severă de COVID-19”, a atenţionat dr. Radu Ţincu, conform Adevărul.

Închisoare până la 3 ani

Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Dacă falsul este produs de un funcţionar public, fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Uzul de fals reprezintă fapta persoanei care utilizează un înscris falsificat în vederea producerii de consecinţe juridice.

Deşi legea incriminează falsificarea unor înscrisuri (cum sunt cele oficiale) de la momentul alterării sau contrafacerii, consecinţele juridice se produc în realitate de la momentul utilizării acelui înscris. Uzul de fals se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Covidul a avut un impact uriaș asupra IQ-ului poporului britanic. Studiul cu rezultate uimitoare

insula 50.000 lire

Te-ai muta pe o insulă pentru 50.000 de lire? Planurile guvernului din Scoţia pentru a împiedica depopularea