in

Două tramvaie s-au ciocnit în Capitală: cel puţin 13 răniţiDouă tramvaie s-au ciocnit, în jurul orei 12:20, în Capitală, la intersecţia Calea Rahova cu Sebastian. Un tramvai a fost rupt în două. Cel puţin 13 persoane au fost rănite, printre care un copil.

Potrivit primelor informaţii, 13 persoane care se aflau în tramvaiul care circula pe linia 32 au fost rănite, printre care un copil, de 10-11 ani. Acesta a fost lovit foarte rău în zona spatelui. Se pare că are o fractură la coloana vertebrală. Şase persoane au suferit atacuri de panică. Nicio persoană nu a fost, însă, încarcerată. Toate victimele au fost duse la spital.

Unul dintre tramvaie, cel care a fost rupt în două, nu avea călători. Potrivit martorilor, vatmanul ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului şi nu a acordat prioritate celuilalt tramvai cu călători.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de la SMURD şi Pompieri. “Potrivit ISU Bucureşti a fost acordate îngrijiri medicale pentru 11 victime, unele dintre ele suferind chiar atacuri de panică. Există posibilitatea ca numărul acestora să crească pentru că şi în ambulanţele de la faţa locului există persoane cărora li se acordă primul ajutor. Şoferii care ajung în zonă trebuie să ocolească prin Şos. Sălaj sau Calea 13 Septembrie”, a declarat Ioana Stancu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

În ultimii ani, în Bucureşti şi în ţară au avut loc mai multe accidente în care au fost implicate tramvaie. Cel mai recent accident de acest gen a avut loc la Bucuresti, în 3 iunie 2012, când trei copii au fost răniţi după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tramvai al liniei 41 care venea dinspre Calea 13 septembrie. Şoferul autoturismului nu a acordat prioritate, iar maşina o fost izbită în plin.

Un grav accident, tot pe linia 41, s-a produs pe 10 mai 2012. Trei tramvaie ciocnite în lanţ, 92 de victime şi un dosar penal, a fost bilanţul accidentului. Tramvaiele s-au ciocnit puternic în Pasajul Lujerului. Primul a deraiat, al doilea tramvai a oprit în spatele lui, dar al treilea a venit cu viteză şi a intrat în cele din faţă. Ultimul vatman s-a ales cu dosar penal, mai ales că şi-a recunoscut vina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Poliţiştii români detaşaţi la Londra, primiţi de conducerea Poliţiei Metropolitane

“Muncesc să-mi plătesc ratele din ţară”