in

Iohannis, mesaj pentru diaspora: «Este nevoie de toți românii pentru a construi România prosperă»

Președintele Klaus Iohannis le-a mulțumit, duminică, românilor din diaspora care s-au întors în țară din cauza pandemiei de Covid-19 și care ”au înțeles apelurile autorităților române” referitoare la respectarea unor reguli.

Șeful statului a precizat că ”cei mai mulți dintre români s-au comportat în mod exemplar”, chiar dacă ”am traversat momente dificile”.

Iohannis a transmis acest mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.

Mesajul complet al președintelui Klaus Iohannis:

Ultima duminică a lunii mai ne oferă prilejul de a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi dedicată celor aflați dincolo de hotare, dar rămași aproape de țara natală, în gând și în suflet. Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc.

Ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulți dintre români s-au comportat în mod exemplar. Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toți să trecem mai ușor prin această pandemie.

Am traversat momente dificile și vă mulțumesc pentru că ați înțeles apelurile autorităților române. Mulți dintre dumneavoastră v-ați întors acasă cu un bagaj important de cunoștințe și experiențe dobândite în străinătate, pe care sunteți gata să le puneți în slujba României. Prin măsurile și politicile publice cuprinse în programul de reconstrucție economică, acest capital prețios pe care îl reprezentați fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea țării noastre.

Este nevoie de toți românii, de „aici” și de „acolo”, din țară și din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă și sigură pe care ne-o dorim.

La mulți ani, dragi români de pretutindeni!”, a fost mesajul şefului statului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Industria auto în UK e în genunchi: Producția britanică de automobile a scăzut cu 99,7% în aprilie

Trei răniți grav, după ce s-au aruncat în apă de la 60 de metri, de pe stânca Durdle Door. Martorii spun că printre săritori erau și români