in

Iohannis: NU acceptăm cote obligatorii de REFUGIAȚI

Preşedintele Klaus Iohannis nu este mulțumit de anunţul Comisiei Europene privind cota de imigranţi ce ar trebui să revină României și a ținut să precizeze că mandatul vicepremierului Gabriel Oprea la Consiliul Justiţiei şi Afaceri Interne (JAI) va fi să nu accepte cote obligatorii.Potrivit Adevărul, Iohannis s-a arătat deranjat de politica adoptată de Comisia Europeană în problema refugiaţilor, aceea de a stabili cote obligatorii pentru fiecare stat-membru, fără a-i consulta pe cei implicaţi.

„Aici nu vorbim de cifre. Este vorba de oameni, şi nu de piese care trebuie numărate, vorbesc de imigranţii care vin în Europa. În al doilea rând, este vorba de o solidaritate europeană, iar România şi-a declarat-o nu doar prin vorbe, ci şi prin oferta de a primi un număr mare, pentru noi, de refugiaţi, ceea ce nu considerăm că este o soluţie sau oportun să vorbim de cote obligatorii, calculate într-un mod foarte birocratic, contabiliceşte, aş putea spune, fără a consulta statele membre“, a conchis Iohannis.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, spune că aceste cote „sunt doar propuneri, care vor fi negociate.”

„Un stat nu poate să primească mai mult decât are capacitate de a integra. Trebuie să vedem ce se va întâmpla în Consiliul JAI. Eu nu am văzut în planul Comsiei menţiuni de sancţiuni pentru statele care nu primesc imigranţi. Există o idee că statele care nu pot prelua momentan, într-o perioadă de 12 luni, să plătească o compensaţie financiară de 0,002% din PIB, dar este supus negocierii“, a declarat Aurescu.

Comisia Europeană a prezentat miercuri, 9 septembrie, o propunere de repartizare între statele membre ale Uniunii Europene a 120.000 de imigranţi sosiţi în Italia (15.600), Grecia (50.400) şi Ungaria (54.000).

Conform acestei propuneri, România ar urma să primească 4.646 de imigranţi, dintre care 604 din Italia, 1.951 din Grecia şi 2.091 din Ungaria, potrivit Mediafax. Aceasta se adaugă propunerii formulate de CE în luna mai, care prevedea repartizarea a 40.000 de imigranţi din Grecia şi Italia, din care România urmează să primească 1.705 imigranţi.


De ce ne era frică nu scăpăm! România trebuie să preia peste 6.000 de refugiaţi

Șeful PSD Diaspora: „De ce trebuie ca arabii să vină la noi? Sunt musulmani, deci fundamentaliști!”

O vedetă rock s-a oferit să găzduiască refugiați. “Nu pot să suport ceea ce se întâmplă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

13 semne că te-ai născut și ai crescut în România

Arabia Saudită vrea să construiască 200 de moschei în EUROPA. VEZI unde le vrea ridicate!