in

Liberalii au cerut un milion de lei de la buget pentru repatrierea morților din diaspora. Nu s-a aprobat

Mai mulți de putați PNL au depus un amendament pentru finanțarea repatrierii corpurilor românilor morți în străinătate. Iată anuțul făcut de deputatul PNL Florin Roman:

«Consider că statul român este obligat să vină în sprijinul românilor din diaspora și să asigure finanțarea cheltuielilor de repatriere a cetățenilor români decedați pe teritoriul statelor de reședință, pentru care familia nu poate suporta costurile de repatriere.

badea-voicuÎn acest sens, alături de colegii mei liberali Mihai Voicu și Viorel Badea (parlamentari de diaspora – n.r.), am depus un amendament la proiectul de buget, prin care am solicitat suplimentarea sumelor prevăzute la Ministerul Afacerilor Externe cu 1.000 mii de lei pentru asigurarea cheltuielilor de repatriere a cetățenilor români decedați pe teritoriul altor state. Banii urmează să fie asigurați din dobânzile încasate de Ministerul Finanțelor Publice. Nu trebuie să uităm că dincolo de frontierele țării trăiesc peste 3 milioane de români, iar statul român trebuie să aibă grijă și de aceștia.

Dacă familiile nu pot suporta costurile de repatriere a celor decedați pe teritoriul altor țări și nu există posibilitatea înhumării sau incinerării în țara în care a survenit decesul, România trebuie să își asume această responsabilitate și să-i aducă acasă pe propria cheltuială.

Îmi exprim convingerea că acest amendament va fi susținut și în comisii și la votul în plen, deoarece vorbim de drepturile românilor și de responsabilitățile pe care statul trebuie să și le asume cu privire la cetățenii săi.»

Amendamentul nu s-a aprobat.

Deputatul de Diaspora Coliu (PMP), surprins de votul românilor: „A fost o surpriză inclusiv pentru mine”

Ministrul Stanoevici despre ideea unui fond pentru situaţii de urgență: „Sper că putem găsi singuri soluții la problemele noastre.”

Candidatul USR din Paris promite diasporei o Românie fără hoție. Radu Mihail: „Dacă România merge bine, Diaspora merge bine”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Londra. A șasea zi de proteste împotriva Guvernului României. Manifestația continuă în fața ICR Londra și miercuri, 7 februarie

Premierul Valoniei cere ca România să părăsească UE. Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Retrageți complet declarația”