in

Limba engleză este utilă pentru dezvoltarea personală a copiilor. Ce cred românii?

Limba engleză este considerată de către 59% dintre români ca fiind limba străină cea mai utilă pentru dezvoltarea lor personală, potrivit Eurobarometrelor, citate de Statista.com.

 

Cu toate acestea, procentul clasează România la finalul clasamentului Uniunii Europene în ceea ce privește conştientizarea importanţei unei limbi străine, alături de țări precum Portugalia, Bulgaria sau Cehia.

Expertul în educaţie Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Internaţional Helen Doron English, consideră că numărul relativ mare de persoane din ţara noastră care conștientizează necesitatea cunoaşterii limbii engleze la un nivel cel puţin mediu este în creştere an de an, în contextul globalizării, pe care tinerii părinţi şi adolescenţii îl resimt mai mult decât toate generaţiile precedente.

“Există o percepţie generală, care este redată în aproape fiecare discuţie cu părinţii, privind modul în care copiii se vor adapta pe viitor unei societăţi globale, iar aceasta se traduce în grija părinţilor pentru o educaţie completă. Părinţii mai tineri acorda tot mai multă atenţie necesităţii de a cunoaşte limba engleză la un nivel care să le permită copiilor să se poată adapta circumstanţelor globalizării.”

„Deschiderea pentru învăţarea limbii engleze creşte cu fiecare an, iar cursurile specializate în predarea limbii engleze devin tot mai sofisticate, de la învăţarea limbii engleze că limba maternă cu metode specializate, până la diversitatea de accente ale limbii engleze din întreaga lume, pe care copiii au nevoie să le înţeleagă pentru a putea comunica uşor cu oricine, în orice circumstanţe. Cuvântul-cheie devine comunicarea facilă între persoane din diferite colţuri ale lumii ce vorbesc aceeaşi limbă de circulaţie internaţională “, a declarat Ştefănia Filip, master francizor pentru Helen Doron English România Sud-Est.

Totodată, expertul în educaţie este de părere că, în cadrul Uniunii Europene, un sistem lingvistic comun începe să se dezvolte în vederea creării unui mediu profesional complex al viitorului, unde comunicarea se poate realiza facil între diverşi membri ai societăţii europene şi internaţionale cu care viitorii adulţi intra în contact tot mai des.

Copiii şi adolescenţii care deprind abilităţi de nivel mediu şi avansat, în învăţarea unei limbi străine de circulaţie internaţională, îşi cresc considerabil şansele de a reuşi şi de a se adapta pe viitor. Limba engleză este o disciplină fundamentală pentru programa educaţionala a unui copil şi asta deoarece România trebuie să ţină pasul cu trendul mondial, în care importanta limbii engleze în plan internaţional devine tot mai vizibilă şi mai pronunţată. Atunci când un copil îşi poate formula un discurs coerent şi natural în limba engleză, sprijinit de motivare constantă, putem observa o tranziţie facilă către un tânăr adult ce se poate adapta rapid în medii profesionale variate”, a conchis Ştefănia Filip, coordonatorul Centrului Internaţional Helen Doron English în România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Regele Mihai s-a retras din viaţa publică. Casa Regală, reprezentată de Principesa Margareta

Preşedintele Consiliului European către refugiați: “Nu mai veniţi în Europa!”