in

Ministrul Sănătăţii de la Bucureşti: «Pregătim pentru 1 iulie noi măsuri de relaxare»

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare pentru 1 iulie și că, dacă vor fi restricții, acestea vor fi strict punctuale și locale, potrivit Mediafax.

460 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în 24 de ore au raportat autoritățile joi.

„Vorbim despre o creștere semnificativă, pe fondul relaxării. Nerespectarea regulilor de igienă şi distanţare socială ne-a adus aici, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Care a vorbit și despre măsurile așteptate de toată lumea, din 1 iulie.

Nu se discută despre noi restricții, dar ministrul Sănătății spune că, în acest context, următoarele măsuri de relaxare ar putea fi recântărite.

”Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper că evoluţia să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazul particular, fiecare locaţie este evaluată particular. Dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a spus Tătaru.

”Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulaţie, avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clasture în mai multe ţări. Noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi comportament – violența e aceiaşi ca la început? Mortalitatea? – Nu, în acest moment nu, dar avem peste 180 de cazuri la terapie intensivă”, a completat ministrul.


Două focare noi

Tot joi, au fost raportate încă zece decese. Reapar și focarele. În Iași, au fost identificate două, la centre sociale. 39 de copii aflați în grija statului au luat SARS-COV2. Ancheta epidemiologiă a început încă de săptămâna trecută, când 16 angajaţi ai acestor instituții au ieșit pozitiv la testarea DSP Iași. Vorbim însă doar despre asimptomatici.

Un alt focar este pe secția de Neurologie, la Spitalul Județean Bistriţa-Năsăud: 18 asistenţi medicali şi doi medici au fost depistaţi pozitiv. Au fost demişi şeful de secţie şi coordonatorul asistenților, iar conducerea face propria anchetă epidemiologică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirusul nu mai există pentru ei: Zeci de mii de oameni s-au înghesuit pe plajele din Anglia, în cele mai călduroase zile ale anului

Au ascuns doi albanezi în portbagaj pentru a-i introduce ilegal în Marea Britanie