in

Ministrul Sănătății din România, Victor Costache, și-a dat demisia

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia. Demisia ministrului Sănătății vine în plină criză a epidemiei de coronavirus. În ultima sa ieșire publică, miercuri seară, Costache declara că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Nelu Tătaru, propunerea lui Orban pentru şefia de la Sănătate

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi dimineață că îl propune pentru funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru. 

Potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia. Se pare că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică. 

Sursele citate susțin că lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunț. De asemenea, el ar fi vrut să demisioneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privind situația dezastruoasă din spitale, mai spun aceste surse.

Ludovic Orban a anunțat într-o declarație de presă că a luat act de demisia lui Costache: „Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Paul Goma

Scriitorul şi dizidentul anticomunist Paul Goma a murit din cauza infecției cu coronavirus. Era internat la Paris

O britanică de 36 de ani cu simptome de coronavirus a murit în apartamentul ei. I s-a spus că nu e o prioritate pentru spital