in

Se fură dezinfectanţii şi echipamentele de protecţie din spitale!

Se fură dezinfectanţii şi echipamentele de protecţie din spitale! În timp ce medicii din toată România reclamă lipsa dezinfectanţilor şi a materialelor de protecţie, unii angajaţi găsesc de cuviinţă să sustragă din puţinul avut de spitale, ca să ducă şi acasă. Şi, în unele cazuri, chiar să vândă.

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) să verifice o sesizare conform căreia cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) fură materiale dezinfectante şi de protecţie din unitatea sanitară, relatează Agerpres.

Moldovan a solicitat poliţiştilor o verificare ”în regim de urgenţă”, asistente medicale din cadrul SJU Suceava fiind acuzate că “sustrag dezinfectanţii pentru igienizarea spaţiilor, prin utilizarea unor recipienţi mici, sticluţe, borcănele şi alte asemenea recipiente, nedetectabili vizual, dar şi măşti şi mănuşi de protecţie” destinate personalului medical.

Se fură ca-n codru în spitalele din România

“Facem un apel pe această cale către toate cadrele medicale din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, dar şi către cetăţeni pentru a fi solidari, să acţionăm împreună pentru a depăşi această criză şi să respectăm regulile şi măsurile dispuse pentru combaterea răspândirii COVID-19. Astfel de fapte, în aceste clipe, nu numai că nu fac cinste celor care le comit, dar ele reprezintă un risc crescut atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical care are atât de mare nevoie de aceste materiale de protecţie pentru a se proteja şi pentru a ne proteja”, a transmis prefectul de Suceava.

Articole similare:

Situaţia în Suceava este una oricum critică. Aproape jumătate din personalul Spitalului Judeţean Suceava mai este în activitate, astfel că se ia în discutie ca acele cadre medicale aflate în autoizolare să revina la serviciul înaintea expirării celor 14 zile. Peste 90 de cadreme medicale din spital au fost infectate şi sunt în acest moment în autoizolare.

Furturi şi la Spitalul Judeţean Argeş

O angajată a Spitalului Judeţean Argeş, care deţine funcţia de gestionar, a fost dusă la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti zilele trecute după ce la locuinţa acesteia au fost găsite sute de măşti, dezinfectanţi şi alte echipamente medicale furate din spital. Au fost făcute de asemenea percheziţii şi la Spitalul Judeţean Argeş. Anchetatorii investighează şi dacă gestionara a vândut o parte dintre echipamentele medicale furate. Echipamentele respective ar fi fost furate pe parcursul mai multor zile.Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daily Mail: „A început «raționalizarea» ventilatoarelor în Marea Britanie. Doar pacienții cu «șanse rezonabile» sunt conectați la aparate

Vine Diaspora! Cinci ore de aşteptare la intrarea în ţară prin Nădlac II, din cauza numărului mare de maşini