in

România, salarii mici, impozite mari. Câți ani trebuie să muncească un român pentru a obține salariul unui britanic?

Românii sunt pe penultimul loc în Uniunea Europeană in ceea ce privește salariul mediu brut, dar au printre cele mai mari taxe, arată un studiu al Institutului Economic Molinari, citat de Romania Insider şi Cotidianul.ro

Taxele pe care trebuie să le plătească românii sunt atât de mari, încât ei trebuie sa munceasca de la începutul anului până pe 23 iunie numai pentru a le plăti.

Prin comparație, ciprioții muncesc exclusiv pentru a-și plăti taxele numai până pe 29 martie, irlandezii până la 30 aprilie, iar francezii până în 29 iulie.

Un român trebuie să lucreze cinci ani pentru a obţine salariul net anual al unui spaniol (20.603 euro) sau al unui italian (21.246 de euro), şase ani şi jumătate pentru a câştiga salariul net anual al unui german (27.839 de euro) şi mai bine de nouă ani pentru a câştigat salariul unui britanic (37.122 de euro).

Studiul Institutului Economic Molinari mai relevă faptul că salariul mediu brut în România, adică suma pe care angajatorul o plătește pentru fiecare angajat, este în jur de 7.175 de euro pe an. Singura țară UE care o duce mai prost decât România la acest capitol este Bulgaria, acolo unde angajatorii plătesc 5.927 de euro, în medie, pentru angajații lor. După ce statul percepe taxele, românul mai rămâne cu circa 4.076 de euro pe an, iar un bulgar rămâne cu 3.985 de euro pe an.

De precizat este că acest studiu ia în considerare vechiul TVA de 24%, care din ianuarie a scăzut la 20%. Chiar și așa, România se află pe locul 8 în topul impozitelor pe muncă, deși salariul mediu brut este doar pe penultimul loc din UE.



CITITI MAI MULT:

România leneşă, țara cu şomeri care refuză “să se dea jos din pat” pentru un salariu de 1.400 lei

Înălţimea şi greutatea îţi determină SALARIUL. Rezultatul e valabil atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi

Cine mai rămâne în Marea Britanie dacă se aplică regula salariului minim de 35.000 de lire sterline?

Dacă îți schimbi reședința fiscală, nu mai ești obligat să plătești anumite taxe, contribuții și impozite în România

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nemții avertizează: Companiile de automobile din Marea Britanie vor fi alungate de Brexit

Ambasadorul Mihalache, audiat în Parlamentul britanic: „Ne costă 100.000 euro să pregătim un medic”