in

Soluţia guvernului pentru accesarea banilor UE: Preoţii îi învăţă pe ţărani cum să beneficieze de fonduri



Preoţii vor promova la sate măsuri de sprijinire a agriculturii, precum instalarea tinerilor fermieri sau crearea fermelor familiale, după ce ieri ministrul Agriculturii Daniel Constantin şi Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au semnat un protocol de colaborare. Protocolul prevede, printre altele, promovarea prin intermediul Bisericii a măsurilor pe care le ia Ministerul Agriculturii.

Astfel, prin intermediul preoţilor, vor fi promovate la sate măsurile de finanţare a agriculturii atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat. “Preoţii reprezintă vectorul principal în mediul rural şi au o credibilitate foarte mare”, au declarat reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Preoţii le vor vorbi enoriaşilor despre avantajele asocierii, despre fermele familiale şi despre măsuri precum instalarea tinerilor fermieri la sate.

“Este vorba de susţinerea proiectelor Ministerului Agriculturii, în special cele pe fonduri europene. Oamenii de la ţară sunt circumspecţi atunci când este vorba să primească ceva gratis, aşa cum se întâmplă în cazul fondurilor europene. În zona rurală preotul este printre intelectualii satului şi enoriaşii îi cer sfatul cu privire la diverse probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

El a afirmat că preoţii nu vor fi plătiţi suplimentar pentru această activitate. Potrivit părintelui Stoica, în România sunt aproximativ 14.000 de preoţi ortodocşi, dintre care mai mult de jumătate activează în mediul rural.

“La fiecare slujbă preoţii au incluse rugăciuni pentru recolte mănoase. Sunt rugaciuni de ploaie, când este secetă, sau de contenire a ploii, când plouă prea mult”, a mai spus el.

România nu este singura ţară în care există astfel de protocoale, susţine secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Daniel Botănoiu. “Franţa şi Belgia sunt doar două exemple. Prin intermediul preoţilor, informaţiile din domeniul agriculturii vor ajunge mult mai repede la populaţie decât am putea să o facem noi, de la ministerul Agriculturii, ţinând cont că nu avem oameni în toate satele”, a explicat reprezentantul ministerului Agriculturii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Invitație la teatru: “Colecționarul” (The Collector) după romanul lui John Fowles

Despăgubit după un accident de muncă