in

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan, reţinuţi pentru falimentarea Petrom Service



Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au fost reţinuţi luni pentru 24 de ore, de procurorii care vor cere arestarea lor preventivă pentru delapidarea Petrom Service SA şi spălare de bani, prejudiciul fiind de peste 83 de milioane de euro. Astăzi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea acestora pentru 29 de zile.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 ore a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, pentru delapidare în dauna Petrom Service SA şi spălare a banilor. Probele administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au relevat faptul că falimentarea controlată a Petrom Service a dus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 de euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.

Probatoriul administrat a arătat că falimentarea controlată a Petrom Service a produs, indirect, prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro. Anchetatorii, citați de Mediafax, au stabilit că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea cu banii Petrom Service a unor acţiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real. În acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul SC Petromservice SA, prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile personale sau ale unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) şi SC GM Invest SA (1.300.000 euro).

În această cauză, cercetările sunt în derulare şi în prezent procurorii audiază persoanele implicate. Numărul persoanelor reţinute luni seară în dosarul de falimentare controlată a companiei Petrom Service a ajuns la zece.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Festival de Film Românesc la Londra

Fermierii britanici preferă angajații români