in

Un român întors din străinătate vrea să dea statul în judecată din cauza condiţiilor din carantină: «Mi-au pus viața în pericol»

Un român întors din străinătate şi intrat automat în carantină critică felul în care statul român a organizat centrele, fără pic de responsabilitate şi urmă de preocupare pentru sănătatea celor reveniţi de peste hotare.

Valerian Andreescu, 58 de ani, spune că în blocul în care a fost cazat s-au dat petreceri, în timp ce poliția “încuia doar ușa de la intrare și pleca vizavi”. Spune că nu s-a simțit deloc în siguranță, “holurile erau mereu pline, nimeni nu era testat la sosirea din străinătate, eu am o mulțime de boli care se regăsesc în lista principalelor comorbidități”.

“S-au dat petreceri pe hol, lumea stătea la taclale”

Andreescu, care s-a întors din Olanda pe 14 aprilie,  a ținut un jurnal al problemelor din carantina despre care, spune el, “mi-a pus viața în pericol”.
Eram într-un bloc pe nume M11 din cartierul Micro 17, undeva la periferia Galațiului. Și veniseră multe persoane și împreună. Adică erau destui care se cunoșteau între ei. Și de-aici a început nebunia.

Poliția locală păzea blocul. Dar cum o făcea: încuia ușa la intrare și se ducea vizavi, într-o clădire din care, într-adevăr, aveau vizibilitate. Dar aveau vizibilitate la ieșire, să nu iasă nimeni, să spunem, să nu fugă nimeni. Dar înăuntru nu aveau control. Nenorocire. S-au dat petreceri pe hol, lumea stătea la taclale, era holul tot timpul aglomerat”, a povestit bărbatul pentru Libertatea.

“Am avut mare noroc că nu am luat încă virusul”

El a mai spus că nu a fost testat înainte de a intra în carantină şi nimeni din sistemul de sănătate nu s-a interesat de starea sănătății lui, nu a fost întrebat dacă suferă de vreo afecțiune sau dacă are nevoie de medicamente. “Vă spun sincer, eu m-am simțit în pericol. Am foarte multe boli, majoritatea sunt pe lista celor mai întâlnite comorbidități la coronavirus. Am avut mare noroc că nu am luat încă virusul, e criminal pentru mine.

Sufăr de insuficiență respiratorie și de mai multe afecțiuni cardiace: insuficiență ventriculară stângă, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, insuficiență mitrală degenerativă medie, insuficiență aortică degenerativă medie, boală pulmonară obstructivă cronică, a explicat bărbatul.

Valerian Andreescu a mai explicat că gunoiul era ridicat la trei zile şi astfel se strângem munţi de resturi fix lângă masa pe care se aducea mâncare: “Focar de infecție, nu altceva. Sunt hotărât să le fac plângere la Procuratură. Pentru că viața mea a fost pusă în pericol. Știți cât era indemnizația zilnică de cazare, cu trei mese pe zi și apă, plus pijamalele care n-au existat? 70 de lei. Vreau să le arăt procurorilor meniul zilnic, să-mi spună cum costau 70 de lei cele trei mese și apa”, a conchis bărbatul de 58 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul Boris Johnson este proaspăt tătic. Logodnica sa a născut un „băiețel sănătos” la un spital din Londra

22279 de persoane

UK: Numărul deceselor din spitale a ajuns la 22279 de persoane. Astăzi total va crește cu încă 4300 de morți