in

VIDEO – Dosar penal pentru șoferul mașinii cu numărul de înmatriculare M..E PSD. Polițiștii din București au ridicat plăcuțele și i-au reținut permisulȘoferul mașinii ale cărei numere de înmatriculare eliberate în Suedia conțineau cuvintele M..E PSD „a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație”, se arată într-un comunicat al acestei instituții.

Polițiștii arată că „în cauză a fost întocmit un dosar penal”. Poliția Rutieră susține că „autoritățile suedeze (Biroul Interpol Stockholm)” au trimis o informare în care arată că „numărul de înmatriculare în cauză este valabil doar pe teritoriul național al Suediei”.

Răzvan Ștefănescu, posesorul mașinii înmatriculate în Suedia cu numărul „M..E PSD” a declarat pentru G4Media.ro că polițiștii rutieri din București i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare și i-au reținut permisul de conducere.


„La ora 5.50, am fost oprit în trafic, pe Bulevardul 1 Decembrie, de un echipaj de Poliție. Eram în mașină cu copilul meu de 8 ani. Mi-au dat jos plăcuțele de înmatriculare și m-au condus la secția de la Udriște. Acolo mi-au reținut și permisul. Polițiștii mi-au spus că nu am voie să circul cu aceste plăcuțe în afara Suediei. Nu înțeleg de ce vineri plăcuțele erau valide, când m-a oprit poliția rutieră din Craiova, iar azi nu mai sunt valide”, a declarat Răzvan Ștefănescu.

Ștefănescu a mai spus că a fost singurul șofer oprit de respectivul echipaj de poliție. „Am fost singura mașină oprită. Cu o zi înainte, o motocicletă de poliție se plimba în jurul blocului în care locuiesc”, a spus acesta.

Ambasada Suediei a transmis duminică seară un comunicat de presă în care arată că mașinile cu plăcuțe de înmatriculare preferențiale înregistrate în Suedia au dreptul să circule în toată Uniunea Europeană, deci și în România.

Mașina cu numerele de înmatriculare a fost văzută în ultimele săptămâni în mai multe orașe din țară. Vineri a fost la Craiova, fieful Olguței Vasilescu, iar sâmbătă mașina a fost în Alexandria (Teleorman), fieful lui Liviu Dragnea, Carmen Dan și Viorica Dăncilă. În Alexandria, mașina a stat parcată în fața supermarletului Kaufland, potrivit unui fotografii postate pe Facebook de jurnalista Carmen Dumitrescu.

Comunicatul Poliției Rutiere:

Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliție al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație și a vehiculului pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal.

În continuare, polițiștii subunității noastre efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea situației de fapt și a regimului de circulație internațională pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

Răzvan Ștefănescu, șoferul autoturismului Audi cu numerele M..E PSD, a postat pe Youtube un clip în care arată momentul în care polițiștii de la briada rutieră București au dat jos plăcuțele de înmatriculare M..E PSD.

Momentul a avut loc luni dimineața, pe Bd 1 Decembrie, unde Răzvan Ștefănescu a fost interceptat în trafic de un echipaj al Poliției Rutiere, după cum a declarat acesta pentru G4Media.ro.

Poliția i-a luat plăcuțele de înamtriculare, i-a reținut permisul și a deschis dosar penal pentru că nu ar fi avut dreptul să circule cu plăcuțe preferențiale din Suedia pe teritoriul României. Ambasada Suediei la București arătase însă duminică seară că șoferul are voie să circule în România cu plăcuțe preferențiale obținute în Suedia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Români blocați pe Aeroportul Luton din cauza furtunii. Au huiduit și au cântat imnul României

Hartă a criminalității din Londra. Zonele în care locuiesc români, printre cele mai periculoase