in

Anarhie la Londra, poliția atacată de participanții la petreceri ilegale organizate pe străzi. „Poliția a pierdut controlul!” VIDEO

Peste 140 de ofițeri de poliție au fost răniți în Londra în mai puțin de trei săptămâni, pe fondul protestelor în curs de desfășurare și a petrecreilor rave ilegale, a dezvăluit comisarul de poliție Cressida Dick, șefa Poliției Metropolitane.

Miercuri seara, 22 de polițiști au fost răniți după ce au întrerupt o petrecere de stradă din Brixton. Un raport oficial a relatat că ofițerii au fost chemați de către rezidenții locali contrari petrecrii ilegale, dar au fost întâmpinați de o mulțime „ostilă”.

Unele proteste care au devenit foarte violente. „Și am văzut un număr foarte mare de oameni care încalcă normele anticoronavirus, părând să nu le pese deloc de sănătatea lor sau a familiei lor, dorind să participe la petreceri mari.

E cald, unii au băut mult prea mult, unii sunt doar furioși și agresivi, unii sunt violenți.”, a mai spus Cressida Dick.

Ciocniri pe Harrow Road

Petreceri au fost și în Notting Hill și pe Harrow Road. Polițiștii care au venit să oprească petrecerile au fosta atacați de sute de oameni ostili, care aruncau cu tot ce le cădea în mână asupra lor.

”Nu va fi tolerată violența”, susțin comunicatele poliției, dar realitatea arată o poliție care nu mai reușește să mențină ordinea în oraș. Sunt numeroase imagini cu polițiști care fug de mulțimea furioasă.

Primarul Londrei, Sadiq Khan este acuzat că nu sprijină poliția.

„Poliția a pierdut controlul!”, a firmat Andrew Marr, realizatorul unei emisiuni la BBC, care a ridicat îngrijorarea că poliția „pierde controlul străzilor din Marea Britanie” în urma unei serii de petreceri ilegale în stradă.

Andrew Marr a întrebat-o pe Priti Patel, ministrul de Interne: „Sunteți îngrijorată că pe străzile acestei țări poliția pierde controlul?”

Ea a răspuns: „Ceea ce mă preocupă este că vedem adunări în masă când suntem în mijlocul unei pandemii globale. În ultima săptămână, am văzut petreceri în stradă, care sunt destul de sincer nu sunt corecte. Ofițerii noștri sunt rezistenți, sunt remarcabili și sunt adevărați eroi.”.

Marr a întrebat: „În Brixton, am văzut o petrecere de stradă foarte violentă și niște confruntări foarte urâte. Nu este acesta un semn că legea și ordinea se destramă la Londra?”

Priti Patel a spus că scenele din Brixton sunt „inacceptabile” și „șocante”, și a adăugat: „Acolo unde vedem comportamente violente și violente, poliția va aplica legea”.
Adio, facultate în UK: studiile se scumpesc DE TREI ORI pentru români, după Brexit

Boris Johnson: Coronavirusul a fost „un dezastru” pentru Marea Britanie