in

Profesoară din UK, după deschiderea școlii: „Nu am văzut nici măcar un elev să se spele pe mâini”

Copii înghesuiți ca sardinele, doar câțiva elevi și profesori cu mască și nimeni care să se spele pe mâini. Așa descrie o profesoară din Marea Britanie prima săptămână de școală, potrivit The Guardian, citat de digi24.ro.

Marți: Nu vorbim despre virus

„Astăzi este ziua de prezentare, de obicei o ocazie de a reuni toți profesorii. Anul acesta, din cauza COVID, suntem răspândiți în grupuri mici, distanțate social. Chiar și instrucțiunile sunt aum să discutămm „cu un coleg social distanțat”. Cu toate acestea, am mari îndoieli că distanța socială va funcționa”, scrie profesoara.

copii fara masca la scoala

„Remarc absența măștilor. Eu am ales să port mască, dar mă simt jenată fiindcă sunt una dintre puținii care poartă, așa că sfârșește într-o pungă de plastic în buzunarul pantalonilor”,continuă ea.

„Mă așteptam ca ziua să fie dominată de discuțiile despre COVID, dar nu e așa. Întrebările par să plutească în aer fără răspuns, ca un miros urât. Adevărul este că pur și simplu nu vom ști cum stau lucrurile până când nu vin și elevii”, spune profesoara.

Miercuri: O șocantă lipsă de distanțare

Miercuri a fost prima zi în care au intrat elevi în școală, dar numai cei din primul an.

„Copiii ajung în hol fără să le fie măsurată temperatura. În curând sunt înghesuiți ca sardinele, gata să audă discursul directorului. Încep să joc în gând „Găsește masca”, dar renunț pentru că sunt prea puține”, scrie profesoara.

„Pe tot parcursul zilei, adulții fără mască plimbă grupuri de copii fără mască în jurul școlii, fără a păstra distanța”, adaugă ea.

Joi: „Cei care vor purta mască se vor simți prost”

Joi este ziua în care profesoara își duce copiii la o altă școală, unde vede că se respectă regulile cu strictețe.

„Aud un părinte care poartă mască întrebând un profesor despre reguli, iar răspunsul m-a speriat: „Mă îndoiesc că mulți vor purta mască mâine, iar cei care o vor purta probabil că se vor simți prost.” Ar trebui să învățăm să fim buni cetățeni pe timp de pandemie, dar nu văd niciun elev care să-și șteargă biroul sau să se spele pe mâini în numeroasele chiuvete instalate pe holuri. Vigilența pe care ni s-a spus să o păstrăm cu toții pare să fi dispărut. Și în absența vigilenței, nu va trece mult până când „covidioții” vor a organiza o petrecere ilegală pe terenul nostru de sport”, scrie profesoara.

Vineri: „Au murit oameni. A fost trist. Asta e”

„Șirul de elevi din ultimele două zile s-a transformat într-un torent care a ajuns cu nerăbdare la porțile școlii. Mă simt nervoasă pe măsură ce sunetul elevilor care se apropie de clădire ajunge la un crescendo”, scrie profesoara.

Elevii nu vor să vorbească despre coronavirus: „a devenit Brexit-ul anului 2020”, scrie profesoara, care a abordat totuși subiectul la clasă.

„O elevă mi-a spus că nu a reușit să termine o temă, pentru că a lucrat într-un spital în timpul verii. „Cum a fost?”, o întreb. „Da, știi, au murit oameni. A fost trist. Asta e””, scrie profesoara.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

atac la Birmigham

Teroare la Birmingham, mai multe persoane au fost înjunghiate în timpul nopții

în testicule

Al doilea val de Covid lovește Marea Britanie, ministrul Sănătății: „Majoritatea celor infectați sunt tineri”