in

Anunț ȘOCANT al șefului MI5: Vor fi ATENTATE cum nu s-au mai văzut în Marea BritanieAndrew Parker, șeful spionajului britanic, continuă să avertizeze că Marea Britanie este pe cale să devină din nou ținta teroriștilor.

El a declarat miercuri, 28 octombrie, că militanții islamiști planifică atentate “pe o scară și la un tempo” pe care nu le-a văzut înainte în cariera sa.

“(Stat islamic) utilizează o gamă completă de instrumente moderne de comunicare pentru a răspândi mesajele de ură, și pentru a inspira extremiștii, uneori adolescenți, să comită atacuri în orice fel posibil”, a spus Parker.

Șefii serviciilor de informații și premierul Cameron au susținut ani întregi că agențiile de securitate au nevoie de mai multe puteri pentru a putea face față unui alt atac la fel de mare precum cel din 2005, când islamiștii britanici au ucis 52 de persoane.

Însă, opoziția față de o supraveghere mai puternică a persoanelor este foarte răspândită în rândul publicului britanic, inclusiv în partidul de guvernare, scrie Daily Mail.

Săptămâna viitoare se așteaptă ca pachetul de legi privind sporirea puterilor agențiilor de informații să treacă prin parlament, cu toată opoziția organizațiilor pentru drepturile omului care acuză atacuri împotriva libertăților cetățenești.

„Sper că dedezbaterea publică să fie una matură, nu caracterizată de acuzații prost informate cu privire la supravegherea în masă sau alte asemenea etichete”, a spus Parker.

Ca un preambul, Marea Britanie a ridicat, la sfârșitul lui august nivelul de amenințare teroristă la „sever”, a doua mare categorie ce anunță că un atac este considerat foarte probabil.


Alertă teroristă. MI5: Mii de extremiști islamici sunt gata să atace Marea Britanie

Măsuri antiterorism: WhatsApp ar putea fi blocat în Marea Britanie

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român acuzat că vinde CALIFICĂRI o ia la fugă, urmărit de reporterul BBC

Incredibil! Patru adolescenți români, acuzați că au omorât un om într-o stație de metrou din Londra