in

Doi români din nordul Londrei au legat femei cu bandă adezivă și le-au amenințat cu un cuțit într-un jaf terifiant

Bogdan Cercel și Vasile Touth au fost condamnați la 27 de ani de închisoare

Bogdan Cercel și Vasile Touth au fost condamnați la 27 de ani de închisoare.

Doi români din nordul Londrei au fost închiși după ce au legat femei cu bandă și le-au amenințat cu un cuțit în timpul unui jaf terifiant. Bogdan Cercel, 31 de ani, și Vasile Touth, 35 de ani, care locuiau amândoi pe Larkway Close, Edgware au vizat femei care lucrau la masaje sau care ofereau servicii sexuale în Leicester, Reading și Hove.

O rețea de spărgători din România a îngrozit Marea Britanie. Sute de case sparte, răufăcătorii se lăudau pe Facebook cu ce furau

Jefuitorii de femei

În decurs de două luni, cei doi au participat la întâlniri cu femei, apoi le-au jefuit – de bani, bijuterii și alte obiecte de valoare, inclusiv un iPad. Într-un caz, cei doi au agresat două femei și le-au legat cu bandă adezivă, în timp ce altă dată au amenințat o femeie cu un cuțit.

Faptele au început în aprilie 2021, dar abia în iunie au început anchetele inițiale ale poliției, după ce trei femei din Leicester au denunțat că au fost jefuite. Cei doi au fost arestați în acea lună și ulterior acuzați. Analiza telefoanelor lor le-a permis detectivilor să descopere alte patru femei care au spus că bărbații au folosit aceeași metodă pentru a le jefui la adrese atât din Reading, cât și din Hove.

Detectivii au stabilit că două dintre aceste femei au fost legate cu bandă în timp ce erau jefuite. Poliția din Leicestershire a spus că bărbații și complicii lor știau unde victimele lor – dintre care unele se crede că ar fi fost victime ale traficului sexual – păstrau obiecte de valoare, cum ar fi numerar și bijuterii.

(VIDEO) 10 ani de închisoare pentru un jaf de 500.000 de lire sterline

Atacau femei vulnerabile

Inspectorul detectiv Jenny Tattersall, care a supravegheat ancheta, este îngrijorat de faptul că există mult mai multe victime care nu au raportat crimele comise împotriva lor de Cercel și Touth. 

Ea a spus, citată de MyLondon.news: „Toate victimele din aceste cazuri sunt străine și se crede că inculpații le-au vizat suspectând că ar fi mai puțin probabil să raporteze cazul poliției.

Aceste femei pot fi adesea vulnerabile, unele despre care credem că au fost traficate în Marea Britanie, așa că pot fi acea reticență de a face un raport. Din fericire, aceste femei care au trecut printr-o încercare neplăcută, au contactat poliția.

Cred că există și alte femei care ar fi putut fi supuse unor infracțiuni similare de către acești infractori. În timpul perchezițiilor noastre la adresa lor, am descoperit aproape 40 de telefoane mobile, telefoane despre care au declarat că nu le aparțin, dar nu am putut ajunge înapoi la proprietarul lor original. Acestea ar putea fi telefoane furate de la alte femei.

Vreau să-i asigur pe oricine a fost victima acestei infracțiuni că nu este prea târziu să vorbească cu noi. Avem ofițeri specialiști care vă pot sprijini prin acest proces și vom continua să investigăm și să strângem orice alte dovezi pentru a stabili dacă acești bărbați au mai comis infracțiuni.”

Român implicat în furturi de bijuterii de 3 milioane de lire sterline

Bogdan Cercel și Vasile Touth au fost condamnați

Cei doi au fost condamnați pentru șase capete de acuzare de tâlhărie între aprilie și iunie 2021 și pentru o acuzație de agresiune cu intenția de a jefui acolo unde a fost folosit un cuțit.

Cercel, care a fost găsit vinovat la un proces la începutul lunii ianuarie, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, în timp ce Touth, care a pledat vinovat anul trecut, a fost condamnat la 12 ani.

Români închiși pentru fraudă pe Internet. Prejudiciu de jumătate de milion de lire sterline

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

Inflația prețurilor din supermarketurile din Marea Britanie atinge un nivel record, iată cu cât plătești mai mult pe an

companii offshore proprietăți Marea Britanie

13.000 de companii offshore cu proprietăți în UK nu își declară proprietarii, fiscul e pe urmele lor: ”Nu mai au unde să se ascundă”