in

Arestat în Irlanda pentru a fi deportat în România, un violator periculos cere daune 200.000 de euro

Arestat în Irlanda pentru a fi deportat în România, un violator periculos cere daune 200.000 de euro

Un violator periculos român care a făcut obiectul unui mandat european de arestare, solicită despăgubiri de aproape 200.000 de euro, susținând că a avut un accident de muncă.

Cornel Iacobuță, condamnat pentru conducere periculoasa, agresiune și viol in Romania, a făcut obiectul unei hotărâri la Înalta Curte din Dublin, in 2019, după ce a fost arestat în Irlanda pentru a fi deportat.

Judecătoarea a respins îngrijorările cu privire la condițiile de detenție din România, dar a spus că dorește mai multe informații despre condamnarea acestuia din 2012 pentru conducere periculoasă și părăsirea locului accidentului care a urmat unui proces la care nu a fost prezent.

Românul a fost condamnat din nou, în Romania, în 2015, pentru violarea și agresarea unei femei, în urmă cu patru ani.

Acesta a bătut și amenințat o femeie după care a violat-o într-un șanț din afara satului Dobrovăț.

Iacobuță a primit o pedeapsă de opt ani atât pentru viol, cât și pentru agresiune, precum și pentru condamnarea anterioară pentru conducere periculoasă fără permis, în 2008 și răsturnarea unui tractor care i-a provocat răni pasagerului.

Riscând să fie deportat, românul a făcut referire la o leziune la spate suferită în septembrie 2015, în Irlanda, care, potrivit rapoartelor medicale, i-ar fi cauzat dificultăți „moderate” la ridicare, transport și alte sarcini, potrivit The Times.

VIDEO – Cambridgeshire, a încercat să simuleze un accident pentru a cere daune, a regretat amarnic: compania l-a concediat

Cu toate acestea, judecătoarea a spus că rapoartele nu au putut discerne niciun impact specific pe care problemele medicale ale lui Iacobuță le-ar avea asupra lui dacă ar fi extrădat.

Violatorul cere despăgubiri de la o fabrică din Irlanda

Iacobuță, însoțit de un interpret, s-a aflat miercurea trecuta la Înalta Curte din Dublin pentru o acțiune de vătămare corporala împotriva Panda Waste și ASF Recruitment. Cauza a fost amânată până la sfârșitul acestei luni.

În reclamație, românul susține că era agent general într-una dintre fabricile Panda de sortare și a căzut pe linia de operare a unei mașini de reciclare când încerca să îndepărteze un blocaj. El susține că societatea a fost neglijentă și și-a încălcat obligațiile legale.

Românul susține că accidentul i-a afectat negativ viața de zi cu zi și relația cu soția sa. Cazul său include o cerere de pierdere a câștigurilor care aduce suma totală solicitată la aproape 200.000 de euro.


Arestat în Irlanda pentru a fi deportat în România, un violator periculos cere daune 200.000 de euro…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

ministrul apărării discurs

Ministrul britanic al Apărării, discurs anti-Putin de Ziua Victoriei: Rusia „oglindește fascismul și tirania” naziștilor

sprijin militar

Marea Britanie promite un nou sprijin militar de 1,3 miliarde de lire sterline pentru Ucraina