in

Cameron nu-şi face planul anti-imigraţieDavid Cameron nu va reuşi să reducă imigraţia netă anuală la sub 100.000, dacă nu impune limite mai stricte, a avertizat într-un raport Oxford University’s Migration Observatory. Raportul academic, intitulat “Off Target”, calculează impactul combinat preconizat al acestor măsuri asupra cifrei imigraţiei nete. Prim-ministrul a spus în nenumărate rânduri că doreşte să reducă imigraţia netă, în acest moment de 242.000 pe an, sub 100.000 până în 2015. Însă estimările bazate pe date oficiale sugerează că măsurile curente o vor reduce numai la 167.000 până atunci.

Vina lui Clegg

Studiul, efectuat de experţi de la Universitatea Oxford, a fost publicat imediat după ce premierul David Cameron a admis pe timpul unui interviu radiofonic că Partidul Conservator ar pune în practică măsuri mai dure privind imigraţia şi sistemul de protecţie socială dacă nu ar fi în coaliţie cu liberal-democraţii.

Cameron a respins în mod ferm afirmaţiile cum că numai liberal-democratul Nick Clegg a fost forţat să facă compromisuri în coaliţie: “Cu toţii a trebuit să facem compromisuri”, a spus Cameron la BBC.

“Dacă aş fi condus un guvern numai conservator, cred că am fi făcut paşi în plus asupra unor lucruri precum controlul imigraţiei… sau pentru a ne asigura că dacă cineva nu e pregătit pentru muncă nu poate obţine ajutoare sociale. Cred că am fi fost mai stricţi decât acum”, a spus Cameron. Prim-ministrul a evitat însă să discute pe tema neînţelegerilor cu Nick Clegg când a fost întrebat de acestea pe timpul unei conferinţe de presă pe Downing Street. “Cred că avem o politică a coaliţiei foarte bună – un control dur al imigraţiei care include un prag”, a spus jurnaliştilor.

În legătură cu imigraţia, Cameron a spus că “personal sunt foarte dornic şi ataşat de acest subiect, e ceva ce vreau să văd rezolvat.

Când publicul vede că sunt în vigoare controale adecvate ale imigraţiei, va înceta să-şi facă griji privind această problemă şi vom putea reveni la situaţia din anii ’80 când nu era un subiect politic de prim rang”.

Restricţiile continuă

Cu toate acestea, Scott Blinder, un cercetător senior de la Migration Observatory, a subliniat că schimbările de politică necesare pentru a aduce imigraţia în linie cu obiectivul guvernului ar fi atât “nerealiste cât şi neplăcute”.

“Guvernul ar putea să introducă restricţii suplimentare pentru cetăţenii din afara Ue, să reexamineze obiectivul sau perioada de timp, să continue şi să spere că imigraţia netă a cetăţenilor britanici şi Ue devine suficient de negativă, sau să continue şi să spere că toate estimările curente privind impactul sunt departe de adevăr”, a spus Blinder.

Comentând studiul de la Oxford, ministrul imigraţiei Damian Green a reafirmat hotărârea guvernului pentru atingerea obiectivului. Acesta a spus: “Acest guvern va pune capăt abuzării sistemului şi va reduce imigraţia netă la zeci de mii pe timpul acestui mandat al Parlamentului”.

Alp Mehmet, vicepreşedinte al grupului de lucru Migration Watch UK, consideră concluziile Observatorului privind imigraţia “premature”. “În acest moment credem că guvernul se îndreaptă în direcţia cea bună şi este prematur să spui că vor eşua în mod lamentabil, fiindcă noi nu ştim cum se vor schimba cifrele pe timpul următorilor patru ani”, a spus Mehmet. Laburista Yvette Cooper, ministru de interne din umbră, a spus că studiul dovedeşte că guvernul nu are “nicio politică funcţională” pentru a-şi îndeplini obiectivul. “Există un gol imens între retorica premierului asupra imigraţiei şi realitatea politicilor sale”, a adăugat aceasta.

“Aş fi fost mai dur cu imigraţia şi cu leneşii dacă nu ar fi fost liberal- democraţii”, a spus Cameron

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Antrenez copii români la fotbal”

Recidivist la 15 ani