in

Cinci români la nunta regalăCinci români vor lua parte la nunta Prinţului William cu Kate Middleton din 29 aprilie: Regele Mihai I, Principesa Margareta, Principele Radu, din Familia Regală a României, şi contele şi contesa Kalnoky, administratorii proprietăţilor Prinţului Charles din Transilvania

Familia Regală a pregătit cadouri pentru tinerii căsătoriţi. “Principesa Moştenitoare şi cu mine am oferit, însă, de fiecare dată, tuturor Familiilor Regale care ne-au invitat cu diverse ocazii, câte un dar cu specific românesc. De data aceasta, am pregătit două obiecte din piele, create special de Dan Coma, unul pentru William şi unul pentru Catherine, în culorile steagului britanic”, a povestit Principele Radu pentru Gândul. În total 1.900 de persoane au fost invitate la ceremonia religioasă de la ora 11.00 de la Westminster Abbey. După slujba de la catedrală, un cocktail va fi organizat la Buckingham de regina Elizabeth a II-a, bunica lui William, în prezenţa a 600 de invitaţi. Apoi, seara, tot la palatul Buckingham, va avea loc un dineu, la care vor participa 300 de invitaţi, ce va fi urmată de o serată dansantă.

Nunta prinţului William este cel mai important eveniment din familia regală de la căsătoria prinţului Charles cu Diana, urmărită la acea vreme de 750 de milioane de telespectatori. Potrivit presei britanice, pe 29 aprilie, 2 miliarde de telespectatori din toată lumea vor urmări evenimentul în direct. Postul de televiziune BBC va mobiliza pentru nuntă un număr de 850 de angajaţi, iar Sky şi ITV vor lucra pentru acelaşi eveniment cu 460 de oameni, din care 160 vor asigura transmisia în direct din cele 18 puncte fixate.

Părinţii lui Kate Middleton vor respecta tradiţia şi vor plăti “aproape 100.000 de lire sterline” pentru nunta fiicei lor cu prinţul William, potrivit The Sunday Times. “Tradiţia va fi respectată”, explică săptămânalul, părinţii miresei plătind cazarea la hotel pentru ultima noapte de celibatară a fiicei lor, rochia de mireasă, ţinutele domnişoarelor de onoare, dar şi luna de miere a cuplului, despre care încă nu se ştie unde va fi petrecută, dar despre care presa britanică speculează că va fi în Iordania.

Carole şi Michael Middleton vor contribui financiar şi la recepţia organizată la palatul Buckingham, în seara zilei de 29 aprilie, mai precis la bal, precizează publicaţia britanică.

Factura totală pentru acest eveniment va fi însă mult mai mare. Nunta prinţului Charles cu viitoarea prinţesă Diana, în 1981, ar fi costat 30 de milioane de lire sterline, inclusiv cheltuielile cu serviciile de securitate, potrivit presei britanice. Un eveniment care va rămâne în istorie drept “nunta secolului” şi care a adus economiei britanice 2,3 miliarde de lire sterline.

Acum, nunta prinţului William va costa 90 milioane de lire şi se speră că va aduce economiei Marii Britanii peste 600 de milioane de lire sterline, în principal din vânzarea de suveniruri şi din turism. 29 aprilie a fost decretată de premierul David Cameron zi liberă.

 

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya. Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Mulţi dintre noi uită cât de important este să fim sănătoşi”

Filme româneşti la East End Film Festival 27 Aprilie – 2 Mai 2011