in

Conservatorii vor controale mai aspre la frontieră: “Opriți imigrația din UE”David Cameron se confruntă cu nemulțumirile conservatorilor privind eșecul Coaliției de a reduce imigrația în mod semnificativ. Un coleg de partid al premierului, parlamentarul Mark Pritchard, a afirmat, într-un text publicat pe celebrul blog The Huffington Post, ediția UK, că se teme că Marea Britanie ar putea fi forțată să accepte un nou val de lucrători imigranți din Uniunea Europeană, dacă nu vor fi înăsprite controalele la frontieră.

Mark Pritchard a spus că trebuie să fie făcuți mai mulți pași pentru a se păstra promisiunea conservatorilor de reducere a influxului de imigranți. Acesta a declarat că: “Există o mulțime de discuții dure privind imigrația, însă nu se face suficient pentru reducerea cifrelor”. Pritchard se teme că creșterea șomajului în UE ar putea declanșa un nou val de imigrație în Marea Britanie.

Iată textul lui Mark Pritchard, “EU Migration Greater Challenge Than Non-EU Immigration”.

Imigrația din UE o provocare mai mare decât imigrația din afara UE

Există multe discuții dure privind imigrația, însă nu se face suficient pentru a se reduce cifrele imigrației de la sute de mii experimentate pe timpul ultimului guvern laburist, la zeci de mii, promise de conservatori la ultimele alegeri generale.

Luna trecută, Oficiul Național de Statistică, a publicat ultimele date privind imigrația, care au evidențiat doar progrese marginale făcute pentru a stopa criza imigrației din Marea Britanie. Unii dintre acești mici pași au redus fraudarea vizelor pentru studenți, însă nu se poate spune același lucru în cazul abuzării crescânde a vizelor pentru familie, muncă și turism. Există vize eliberate cetățenilor din afara UE care își însoțesc rudele UE în Marea Britanie. Toate continuă să fie abuzate și să fie folosite în mod incorect la scară industrială. La fel ca toți imigranții ilegali, ei profită de toleranța Marii Britanii și exploatează orice scăpări tehnice și legislative moștenite de pe vremea regimului liberal al vizelor al ultimei administrații laburiste.

Pericolul: Imigrația temporară din UE

De la costul interpreților în școli și spitale, la cererea crescută pentru locuințe din sectorul public și privat, la munca ieftină, scara imigrației din Marea Britanie afectează nivelul de trai a mii de familii britanice, de la o coastă la alta. Miniștrii au dreptate să vorbească despre avantajele imigrației controlate, și acestea sunt multe, însă se spune puțin despre dezavantajele imigrației necontrolate.

Cu toate acestea, imigrația nu este singura cauză a suprasolicitării serviciilor publice. Efectul de multiplicare ascuns, simțit în nenumărate comunități urbane și rurale, este deseori schimbarea dramatică produsă în comunitățile locale de presupusa “imigrație temporară din UE”. În realitate, acești imigranți temporari devind imigranți permanenți. Ceva despre care guvernul preferă să nu vorbească.

Atât comunitățile mari cât și cele mici poartă mărturia efectelor variate și cumulative ale circulației libere “legale” și ale “stabilirii” de persoane din alte țări ale UE în Marea Britanie; un fenomen despre care sociologii susțin că are un impact social și economic cu mult mai mare asupra comunităților decât orice imigrație “ilegală” din afara UE. (…)

Economia neagră

Mai mult, odată cu creșterea șomajului în zona euro și cu o Uniune Europeană mai largă, pot urma alte creșteri și mai accentuate ale imigrației UE. Acei imigranți UE care nu-și vor găsi de lucru probabil se vor alătura zecilor de mii care deja lucrează în economia neagră a Marii Britanii, unde șantajul există din abundență și unde drepturile lucrătorilor sunt inexistente. Alții probabil se vor alătura altor nenumărați imigranți europeni care se folosesc de sistemul britanic de protecție socială, deja sub presiune, întrucât sunt îndreptățiți conform legislației UE.

Cu loc de muncă sau fără, acești călători economici vor pune o presiune suplimentară asupra serviciilor publice britanice deja suprasolicitate. Cuplați acest lucru cu previziunea că, la un anumit punct, euro fie se va contracta sau va intra în colaps cu totul, și astfel potențialul pentru tulburări economice sociale pe continent crește. Cu perspectiva foarte reală ca mii de alți imigranți să stea la rând în fața ușilor deschise ale Marii Britanii.

În plus, dacă zona euro și Uniunea Europeană intră într-o recesiune severă sau chiar în depresi une atunci imigrația UE foarte bine se poate transforma într-un val. Acest scenariu ar putea fi din categoria “evenimente extreme” și se poate să nu se întâmple niciodată, însă datoria celor care fac politici și a guvernelor responsabile este să facă planuri atât pentru amenințări grave cât și ușoare la granițele noastre. Acesta este motivul pentru care coaliția de la guvernare trebuie să se asigure că introduce toate măsurile “legale și fizice” necesare pentru a ne proteja frontierele, în cazul în care se vor întâmpla asemenea evenimente.

Euro s-ar putea să supraviețuiască, și în timp, și cu remedii corespunzătoare de stat și de piață, economiile Europei fără îndoială se vor redresa. În același timp, guvernul trebuie să acționeze pentru a pune interesul național înaintea interesului European și să protejeze granițele Marii Britanii. (sursa: huffingtonpost.co.uk)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alegem primarul Londrei

Amintiri din Epoca de Aur la ICR Londra