in

Coronavirus în UK: pacienţii cu suspiciune de coronavirus sunt trimişi să se trateze acasă

Pacienţii cu suspiciune de coronavirus sunt trimiși să se trateze acasă, declară Roxana Hotoboc, medic român în Londra.

Roxana Hotoboc lucrează ca medic la Departamentul de Urgenţe de la „St. Thomas’ Hospital“, cel mai mare spital din Londra. Aceasta a relatat modul în care s-a ajuns să fie trataţi pacienţii care vin la Urgenţe şi prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19.

Astfel, într-o postare pe Facebook, a precizat că bolnavii cu suspiciune de coronavirus, dar care au o stare generală bună, sunt trimişi acasă în izolare: „Bolnavi diverşi, majoritatea cu suspiciune de infecţie cu corona. Nu mai testăm bolnavii care sunt în general bine, deşi au simptome de posibilă infecţie cu COVID-19. Îi trimitem acasă, la autoizolare împreuna cu familia şi contacţii“.

Lumea trebuie să înțeleagă cât este de importantă izolarea

Roxana Hotoboc, medic urgențe „St. Thomas’ Hospital“, Londra

Doamna doctor Roxana Hotoboc susţine că în spital sunt internaţi doar bolnavii care au o stare generală degradată: „Îi testăm doar pe bolnavii care se simt mai rău şi trebuie internaţi (vorbesc pe înţelesul tuturor, nu în termeni medicali)“. Medicul român arată că riscul de contaminare este foarte ridicat şi că două cadre medicale s-au îmbolnăvit: „Doi medici ORL sunt pe aparate de ventilaţie, infectaţi de la pacienţii pe care i-au examinat, intubat, etc.“.

Despre răspândirea virusulul, medicul Roxana Hotoboc, afirmă: „Singura şansă de oprire a acestei epidemii este ca virusul să nu se mai transmită de la om la om. Nu există o altă şansă, decât asta! Concluzia nu îmi aparţine, dar sunt total de acord cu ea! Ar fi bine ca toată lumea să înţeleagă cât de importantă este izolarea. Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine, dar depinde în primul rând de noi“.

Alte articole pe această temă:

adevarul.ro


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Legea privind donarea de organe

Sistemul de sănătate din UK: legea privind donarea de organe se modifică

Proprietarii dau afară din case personalul medical de teama coronavirusului