in ,

Criza coronavirus: Guvernul britanic va acoperi 80% din salariile angajaților, dacă aceștia nu vor fi concediați

Guvernul britanic va acoperi 80% din salariile lucrătorilor cu sume de până la 2.500 lire sterline pe lună, va amâna facturile pentru TVA și va crește fondul de asistență socială cu 7 miliarde de lire sterline. Acestea sunt prevederile unui pachet de măsuri extraordinare luate anunțat de ministrul de Finanțe pentru combaterea crizei cauzate de coronavirus.

Ministrul de Finanțe Rishi Sunak i-a anunțat pe britanici în această seară că nu va trebui să facă față crizei „singuri”.

El a spus că guvernul va acoperi 80% din salarii cu până la 2.500 lire sterline pe lună, dacă lucrătorii vor rămâne angajați și că nu va exista nicio limită la costul total. Schema va fi pusă în funcțiune până la 1 aprilie și va fi aplicată de la începutul lunii martie.

Premierul Boris Johnson a decis: Puburile, barurile și restaurantele din UK se închid din această seară pentru a preveni răspândirea coronavirusului

De asemenea, facturile de TVA ale firmelor pentru trimestrul următor vor fi amânate și va exista un spor de 7 miliarde de lire pentru asistență socială. De asemenea, suma acordată ajutoarelor pentru locuințe va crește cu un miliard.

„Pentru prima dată în istoria noastră, guvernul va interveni și va ajuta la plata salariilor oamenilor”, a spus ministrul Sunak.

Pachetul de salvare pentru firme va dura trei luni și va fi finanțat prin împrumuturi.

Sunak a spus: „Stabilim o nouă schemă de păstrare a oamenilor. Orice angajator din țară mic sau mare, organizație caritabilă sau non-profit, va fi eligibil pentru acest sistem.”

„Angajatorii vor putea contacta HMRC pentru o subvenție pentru a acoperi cea mai mare parte a salariilor persoanelor care nu lucrează, dar sunt îmblânzite și menținute pe salarii, în loc să fie concediate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu: «România e obligată să îi primească pe românii din străinătate. Iohannis nu le poate spune să nu vină de Paște»

Anxietate în vremea pandemiei

Coronavirus, cum ne controlăm anxietatea: «Oamenii au nevoie unii de alții»