in

Episcopii Bisericii Angliei refuză să susțină căsătoria homosexuală. ”Nu este tot ceea ce își dorește toată lumea”

Episcopii Bisericii Angliei refuză să susțină căsătoria homosexuală. Ei se opun unei schimbări care ar permite clerului să căsătorească cupluri de același sex, dar propun căsătoriile civile să poată fi binecuvântate în biserică, scrie The Guardian.

Biserica Angliei a respins cererile de a permite clerului să oficieze căsătorii între persoane de același sex, dar propune ca cei care s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii civile să poată avea uniunea lor binecuvântată în biserică.

Citiți și: O femeie din Țara Galilor a recunoscut uciderea prin imprudență a fiicei sale de 16 ani, permițându-i să devină obeză

Episcopii Bisericii Angliei refuză să susțină căsătoria homosexuală

Însă biserica nu își va schimba doctrina existentă, conform căreia căsătoria poate fi doar între un bărbat și o femeie. Binecuvântările pentru căsătoriile civile vor fi voluntare pentru clerici, permițându-le celor care se opun din punct de vedere teologic să renunțe.

Biserica Ecumenică a declarat că va “oferi cele mai complete prevederi pastorale posibile fără a schimba doctrina Bisericii privind Sfânta Căsătorie”. Cuplurile de același sex nu vor avea voie să se căsătorească într-o biserică, dar ar putea avea o slujbă în care să se rostească rugăciuni de dedicare, de mulțumire sau pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra cuplului în biserică, după o căsătorie civilă sau un parteneriat civil, a spus aceasta.

Stephen Cottrell, arhiepiscopul de York, a declarat că propunerea este “un adevărat pas înainte, ceva foarte important”. Nu este “sfârșitul călătoriei, dar am atins o etapă importantă”.

El a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4: “Pentru prima dată, persoanele care au căsătorii [civile] între persoane de același sex, în parteneriate civile, pot veni la biserică pentru ca relațiile lor să fie recunoscute, dedicate, și pot primi binecuvântarea lui Dumnezeu”.

“Nu este tot ceea ce își dorește toată lumea”

El a recunoscut că nu se încadrează în căsătoria între persoane de același sex. “Nu este tot ceea ce își dorește toată lumea”. Căsătoria între persoane de același sex ar necesita o modificare a dreptului canonic, pentru care nu există o majoritate, a spus el. “Aceasta este o cale pastorală și nu legislativă de urmat”.

Recomandările episcopilor îi vor dezamăgi amarnic pe cei care militează pentru căsătoria egală, care spun că aceasta cauzează un rău imens persoanelor LGBTQ+ și nu este în pas cu opinia publică.

Jayne Ozanne, o susținătoare de lungă durată a egalității LGBTQ+ în biserică, a declarat că “mica concesie” înseamnă că “suntem în continuare de mâna a doua și suntem discriminați”. Episcopii au oferit “firimituri de pâine – minimul pe care îl pot face, mai degrabă decât rituri autorizate introduse în dreptul canonic și recunoscute oficial”, a spus ea.

Steven Croft, episcopul de Oxford, care recent și-a exprimat public sprijinul pentru căsătoria egală, a declarat că îi “pare rău că unele lucruri nu au fost duse mai departe”, dar propunerea de binecuvântare a fost un “pas semnificativ”.

Episcopii vor revizui, de asemenea, interdicția pentru clerici de a avea căsătorii civile între persoane de același sex și cerința ca clericii care au relații homosexuale să fie celibatari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

cei mai bogați oameni din Marea Britanie

Iată care sunt cei mai bogați oameni din Marea Britanie! Inclusiv premierul Rishi Sunak apare în top 250

Cresc tarifele la transportul public din Londra

Se scumpește transportul public la Londra: Cea mai mare creștere a tarifelor TfL din toate timpurile