in

Prețurile benzinei din Marea Britanie cresc peste 1,5 lire sterline pe litru pentru prima dată din ianuarie

Prețurile benzinei din Marea Britanie cresc peste 1,5 lire sterline pe litru pentru prima dată din ianuarie, în ciuda unei monitorizări atente a prețurilor la carburanți în timpul crizei costului vieții.
Cea mai recentă creștere a prețurilor la pompă înseamnă că benzina costă acum 150,51 pence pe litru, cel mai ridicat nivel de la începutul lunii ianuarie, iar motorina a urcat la 152,41 pence pe litru.
Grupul auto a acuzat săptămâna trecută supermarketurile de suprataxarea clienților din zonele rurale pentru combustibil.
>>> Bancă importantă din Marea Britanie oferă tuturor clienților 200 lire sterline în numerar dacă fac o simplă modificare a contului

Prețurile benzinei din Marea Britanie cresc peste 1,5 lire sterline pe litru

Prețul petrolului a crescut constant în ultimele luni din cauza reducerilor producției globale, înainte de a se relaxa la începutul lunii august. Luni, țițeiul Brent a crescut cu 1%, până la 85,66 dolari (67,24 lire sterline) pe baril, deoarece ofertele mai restrânse din Arabia Saudită și Rusia și prețurile ridicate ale motorinei de încălzire au compensat îngrijorările investitorilor privind o posibilă scădere a cererii globale, în special în China.

“Creșterile costurilor cu ridicata par să fi atins un vârf pentru moment, dar repercusiunile recentei creșteri încă se regăsesc la pompă”, a declarat Luke Bosdet, purtătorul de cuvânt al AA pentru prețurile la pompă.

“Este încă posibil să găsim stații de alimentare care oferă combustibil cu 4p-5p pe litru mai ieftin decât majoritatea. Problema este să știi unde sunt”.

Autoritatea pentru Concurență și Piețe a declarat în iulie că prețurile la pompă au crescut din 2019 din cauza “deciziei liderilor tradiționali de preț de a concura mai puțin dur”.

Supermarketurile au redus prețurile

În ultima lună, supermarketurile au redus prețurile cu doar o jumătate de penny în comparație cu cele ale comercianților cu amănuntul de marcă – dar costul motorinei a crescut cu o sumă similară.

Luna aceasta, Asda a început să publice online prețurile carburanților de la stațiile sale de distribuție, devenind primul retailer care a lansat un astfel de serviciu după ce a fost întrebat despre marjele de profit mărite la pompă.

Dar luna trecută, secretarul pentru energie, Grant Shapps, a renunțat la planurile de a adopta o lege care să oblige supermarketurile să facă prețurile carburanților mai transparente, susținând în schimb un sistem de comparare voluntară în cadrul unei întâlniri cu șefii marilor retaileri.

sursa: theguardian.com, ZiarulRomanesc.de

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Această bancă oferă 200 de lire sterline

Bancă importantă din Marea Britanie oferă tuturor clienților 200 lire sterline în numerar dacă fac o simplă modificare a contului

Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra

Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra: Cum să obțineți un grant de 2.000 de lire sterline