in

Flacăra paralimpică a fost aprinsă în Trafalgar Square

Flacăra Jocurilor Paralimpice a fost aprinsă vineri în Trafalgar Square în prezenţa primului-ministru britanic David Cameron, care a promis că aceste Jocuri vor fi ”mândria” Regatului Unit, informează Agerpres.

Flacăra a fost aprinsă de către Claire Lomas, o fostă călăreaţă care a ajuns paraplegică în 2007 în urma unei căzături şi care a reuşit în primăvara acestui an, graţie unui echipament special, să parcurgă în mers distanţa maratonului (42,195 km) în 17 zile.Această flacără a fost aprinsă marţi la Scafell Pike, cea mai înaltă culme din Anglia.

Echipa Paralimpică a României se află în tabăra de antrenament de la Knowsley

Alte trei flăcări au fost aprinse în aceeaşi zi pe cele mai înalte vârfuri muntoase ale Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord. Transportate la Edinburgh, Cardiff şi Belfast, pentru diferite celebrări, ele se vor reuni săptămâna viitoare într-una singură, care va ajunge pe 29 august la stadionul olimpic din Stratford, în estul Londrei, după o ştafetă nocturnă care a va cuprinde peste 500 de persoane.

David Cameron a spus că, după Jocurile Olimpice ”Jocuri Paralimpice ne vor face şi mai mândri”. El a promis că acestea vor fi ”cele mai frumoase, cele mai mari, cele mai incredibile Jocuri Paralimpice văzute vreodată”.

Un record de 2,3 milioane de bilete au fost deja vândute, faţă de 1,8 milioane, câte au fost vândute la Jocurile Paralimpice de la Beijing în 2008. Biletele ar putea fi vândute în integralitatea lor pentru prima dată de la crearea acestei competiţii acum 52 ani.

Șase sportivi români participă la Jocurile Paralimpice de la Londra

România va participa va Jocurile Paralimpice de la Londra, care se vor desfășura în perioada 29 august – 9 septembrie, cu șase sportivi care vor se vor lupta să câștige o medalie la atletism, ciclism, înot și tenis de masă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adrian Năstase, cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Bugetul ICR pe 2012 a fost redus cu 14,5 miloane de lei