in

Galeria Națională din Londra redenumește tabloul ”Dansatoare ruse” al lui Degas în „Dansatoare ucrainene”


Galeria Națională a modificat titlul tabloului lui Degas, care până acum se numea „Dansatoare ruse”, în „Dansatoare ucrainene”.

Galeria Națională a modificat titlul tabloului lui Degas

După apeluri de la ucraineni pe rețelele de socializare, galeria a anunțat că a schimbat titlul operei impresionistului francez Edgar Degas de la începutul secolului al XX-lea, care în prezent nu este expusă. Este un pastel care înfățișează un grup de dansatoare, pe care artistul a fost fascinat să le vadă la Paris la sfârșitul vieții sale.

Galbenul și albastrul culorilor naționale ale Ucrainei sunt vizibile în ceea ce par a fi panglici de păr purtate de dansatoare și în ghirlandele pe care le poartă.

„De mulți ani sunt discuții”

Un purtător de cuvânt al Galeriei Naționale a declarat, citat de The Guardian: „Titlul acestei picturi a fost un punct de discuție continuă de mulți ani și este acoperit de literatura academică. Cu toate acestea, în ultima lună, s-a concentrat mai mult pe ea din cauza situației actuale, așa că am considerat că este un moment potrivit pentru a actualiza titlul picturii pentru a reflecta mai bine subiectul picturii.”

În urmă cu câteva săptămâni, un membru al departamentului de educație al galeriei a evidențiat problema, în timp ce un ucrainean care locuia la Londra a folosit și Instagram pentru a face acest lucru.

Moștenirea ucraineană, nu rusă

Printre cei care au salutat mutarea Galeriei Naționale s-a numărat și Mariia Kashchenko, fondatorul și directorul Art Unit , născută în Ucraina, care prezintă artiști în curs de dezvoltare, inclusiv 21 de artiști ucraineni în acest moment.

„Înțeleg că termenul de artă rusă a devenit un termen umbrelă ușor, care a fost util, dar acum este foarte important să îndreptăm lucrurile. Ca persoană ucraineană, în trecut aș fi întâlnit momente în care eram numită rusă sau în care moștenirea ucraineană era descrisă drept rusă”, a spus ea.

„A fost o interpretare greșită”

Critici la adresa instituțiilor culturale din Marea Britanie a venit și de la Olesya Khromeychuk, directorul Institutului Ucrainean din Londra, care a scris luna trecută în revista germană Der Spiegel: „Fiecare excursie la o galerie sau un muzeu din Londra cu exponate de artă sau cinema din URSS dezvăluie interpretarea greșită deliberată sau pur și simplu leneșă a regiunii ca o singură Rusie nesfârșită; la fel cum ar dori să vadă actualul președinte al Federației Ruse.”

„Curatorii nu au nicio problemă să prezinte arta și artiștii evrei, belarusi sau ucraineni drept ruși. Cu o ocazie rară când un ucrainean nu este prezentat ca rus, el sau ea ar putea fi prezentat ca „născut în Ucraina”, așa cum a fost cazul regizorului de film, Oleksandr Dovzhenko, într-una dintre expozițiile majore despre arta revoluționară din Londra. ”

Continuă cercetările pentru alte picturi

Galeria Națională a declarat pentru The Guardian că cercetările continuă despre picturile din colecția sa și că informațiile despre lucrările sale au fost actualizate după caz ​​și când au apărut noi informații.

Un purtător de cuvânt al National Portrait Gallery a spus că galeria a fost închisă în timp ce a suferit o transformare majoră, dar ca parte a proiectului său Inspiring People a revizuit interpretarea fiecărei lucrări care va fi expusă la timp pentru redeschiderea anului viitor.

Referindu-se la acțiunile întreprinse în legătură cu lucrarea Degas, purtătorul de cuvânt a adăugat: „Suntem, de asemenea, foarte deschiși să primim feedback din partea publicului despre anumite lucrări și răspundem în mod regulat la comentariile împărtășite de publicul nostru, inclusiv la cele făcute pe rețelele de socializare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băiat de 12 ani din Londra moare la școală din cauza unui atac de cord

Abramovici a ajuns la disperare. Cere împrumuturi de milioane de dolari de la prieteni

Abramovici a ajuns la disperare. Cere împrumuturi de milioane de dolari de la prietenii săi