in

Gata cu vremea urâtă! Săptămâna viitoare sunt prognozate 32 de grade Celsius în Marea Britanie

Un val de căldură va ajunge în Marea Britanie, iar începând de duminică, 21 iunie, vremea va începe să își revină.

Aerul tropical care va ajunge peste Regatul Unit va aduce temperaturi de până la 32C, înlocuind furtunile și ploile abundente care au cuprins țara în prima jumătate a lunii iunie.

Vremea cea mai caldă va fi la jumătatea săptămânii viitoare, când mercurul din termometre va crește de la 22C, luni, până la 27C, marți, urmând să ajungă la 31-32C miercuri și joi.

Furtuni și inundații în Marea Britanie. Ploile abundente continuă și în următoarele două zile

În acest sfârșit de săptămână, vremea se va încălzi în cele mai multe părți ale Angliei, în sud temperatura urcând la 23C.

Biroul de Meteorologie mai avertizează că persoanele care suferă de rinită alergică trebuie să se păzească deoarece nivelul polenului va fi foarte mare în zilele următoare, în special în Londra și Cardiff.

Sudul Țării Galilor a fost inundat pentru a treia oară în acest an. Astfel, peste 200 de proprietăți de pe Valea Rhondda au suferit inundații semnificative miercuri, 17 iunie.

Una dintre comunitățile cele mai afectate a fost Pentre, greu încercată și în timpul furtunii Dennis. Localnicii au spus că inundațiile din Ilkeston, Derbyshire, au fost „mai grave ca niciodată”.
Datoria publică a Marii Britanii a depășit valoarea PIB-ului pentru prima dată din 1963

Marea Britanie modifică nivelul alertei pentru COVID-19. „Un moment important pentru țară”