in

Gogonea, star la Britain’s Got TalentUn român stabilit în Marea Britanie a cucerit publicul şi juriul consursului Britain’s Got Talent. Razy Gogonea a prezentat în cadrul emisiunii de sâmbătă 23 aprilie un dans inspirat din filmul Matrix. În aplauzele publicului şi lăudat de juriu, românul a promovat la faza următoare.

 

“Dansul e viaţa mea. Sper să o fac mândră pe prietena mea”, a declarat tânărul, înainte de a intra pe scenă. Gogonea a intrat pe scenă alergând în genunchi, deghizat în personajul Neo, din celebra trilogie SF Matrix, fiind urmărit din public şi de prietena sa. Razy purta costumul şi ochelarii fumurii ai lui Neo (interpretat în producţia hollywoodiană de Keanu Reeves). Dansul ce a urmat a durat un minut, dar a fost suficient pentru a convinge juriul.

La finalul dansului, românul a ridicat sala arhiplină în picioare. Potrivit Daily Mail, cei trei membri ai juriului au apreciat reprezentaţia românului ca fiind excelentă şi l-au trimis pe Razy în următoarea etapă a concursului. Juriul a fost cucerit. Celebrul actor David Hasselhoff (Baywatch) a declarat: “Eşti un videogame real”. Michael McIntyre, un alt membru al juriului, a declarat: “Te iubesc Razy. Ai făcut lucruri pe care niciun om nu le-a făcut până acum şi ai fost extraordinar. Mi-a plăcut să te văd pe scenă. Tu eşti Neo din Matrix”. Al treilea membru al juriului, Amanda Holden a preferat să se refere mai mult la coregrafie: “Ai folosit întreaga scenă, ceea ce a fost foarte bine. Bravo!”.

Din cauza emoţiilor puternice, Razy Gogonea nu şi-a putut stăpâni lacrimile, după ce toţi membrii juriului l-au lăudat.

Talent înnăscut

Razy Gogonea are 28 de ani. Este originar din România, însă de doi ani locuieşte în Manchester, împreună cu prietena sa. Este deocamdată şomer, însă este un talent înnăscut la dans. Razy vrea să câştige marele premiu de 100.000 de lire sterline de la “Britain Got Talent” (BGT) ca să-şi permită un inel de logodnă pentru iubita lui, Ruth Lee, în vârstă de 27 ani, a scris The Sun.

“Cei doi s-au logodit în urmă cu şase luni, dar locuiesc în casa părinţilor lui Ruth, din Manchester, neavând suficienţi bani pentru a se muta. În ciuda eforturilor lui Razy, el tot nu a reuşit să pună destui bani deoparte pentru a-i cumpăra un inel de logodnă lui Ruth”, scrie tabloidul britanic. “Mă deranjează că nu-mi permit un inel. Dacă voi câştiga BGT, primul lucru pe care îl fac este să cumpăr unul. Deja am pus ochii pe câteva. Ea merită tot ce-i mai bun şi o să-mi dau silinţa pentru ea. Sper să ne căsătorim anul aceasta”, a spus Razy.

Ruth, logodnica românului, a adăugat: “Mereu a zis că primul lucru pe care îl face când va câştiga nişte bani e să-mi cumpere un inel. Am văzut câteva care mi-au plăcut, dar sunt destul de scumpe. Chiar vrem să ne căsătorim, dar totul depinde de bani”. Razy Gogonea a emigrat din ţară când a împlinit 18 ani, urmându-şi visul de a deveni dansator. A ajuns în Cipru, unde s-a angajat ca animator. A cunoscut-o pe Ruth, în 2008, ea lucrând pe insulă ca solist vocal. La scurt timp, s-au mutat în Marea Britanie. Momentan fără un loc de muncă, Razy şi-a luat inima în dinţi şi s-a înscris la audiţiile din Manchester pentru celebra emisiune-concurs. Iar prima reprezentaţie a fost un succes deplin şi i-a adus calificarea în următoarea rundă.

După publicarea poveştii sale în presa britanică, Razy Gogonea a devenit o adevărată vedetă. Mulţi telespectatori ai show-ului s-au declarat impresionaţi pe forumurile principalelor site-uri de ştiri din Marea Britanie. Înregistrarea postată pe Youtube a contorizat 2,5 milioane de vizualizări în cinci zile, iar în prezent, acesta se află în Top 10-ul preferinţelor publicului pentru câştigarea marelui premiu de la “Britain’s Got Talent”.

Comentarii

“WOW! Este tot ce pot spune pentru dans. în niciun caz nu este om …”, a scris un internaut pe dailymail.co.uk. “Razy pare a fi o persoană drăguţă ?i mi?cările acelea din Matrix sunt uimitoare!”, a comentat un altul. “Sper că publicul britanic îl va sprijini Razy, chiar dacă este din România!”. “Nu pot să cred cum a reacţionat publicul. Razy este de fapt un robot construit de Sony şi toţi credeau că e o fiinţă umană adevărată”, a glumit un cititor din Swindon.

Dar nu toate comentariile au fost laudative. Iată câteva dintre cele negative: “Doar eu am observat că Razy este şomer? Nu poţi nega că omul este foarte talentat, dar poate că ar trebui să caute un serviciu cu aceeaşi energie”. “Un nou show va apărea curând pe itv. Marea Britanie are imigranţi ilegali”, scrie un englez sub pseudonimul billy whicker. Un altul adaugă: “Minunat. Un alt imigrant şomer primeşte o şansă să trăiască în ţara asta şi să aibă beneficii”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Mă simt ca şi când aş fi fost dată afară din ţara mea”

Liliana Stoica: UK este acasă!