in

Disperare și haos în aeroporturile britanice: cel puțin 15.000 de călători blocați

* Știri Marea Britanie * Haos pe aeroporturile britanice * O serie de zboruri în Marea Britanie sunt anulate din cauza lipsei de personal pe aeroporturi, iar valizele călătorilor se adună deja la Londra Heathrow. Și acum cea mai mare grevă din ultimii 30 de ani este iminentă.

Haos pe aeroporturile britanice

Zboruri anulate în ultimul moment, valize îngrămădite în clădirea terminalului și cel puțin 15.000 de călători blocați: haosul săptămânii precedente a continuat luni pe aeroportul Heathrow din Londra . Din cauza lipsei acute de personal la sol, aeroportul a forțat acum companiile aeriene să anuleze zece la sută din toate zborurile. Asta a afectat 90 de zboruri numai luni, potrivit „Daily Mail”.

Haosul a început vineri

Haosul a început vineri, după cum arată un clip dintr-una dintre sălile aeroportului. Urmărește videoclipul mai jos.

Motivul invocat de administrația aeroportului a fost că o eroare tehnică a paralizat revendicarea bagajelor. Defecțiunea a fost încă nerezolvată luni, dar se spune că nu vor mai fi adăugate bagaje întârziate. Cu toate acestea, sute de pasageri au fost nevoiți să aștepte luni la preluarea bagajelor, unii ore întregi, potrivit „Daily Mail”. Totodată, administrația aeroportului a subliniat că manipularea bagajelor este responsabilitatea companiilor aeriene.

„Asemenea scene nu trebuie repetate”

Dar se pare că nu sunt doar probleme cu procesarea bagajelor. După cum arată acest videoclip al unui călător distribuit pe Twitter , vineri s-au format cozi lungi la ghișeele de check-in și la porțile de securitate de la Heathrow:


„În pandemie, companiile aeriene s-au micșorat masiv și acum se confruntă cu o cerere repornită”, a declarat ministrul Simon Clarke pentru Sky News. „Vedem rezultatul acum”.

Clarke a cerut aeroporturilor și companiilor aeriene să își ajusteze capacitățile și listele pentru timpul de călătorie: „Scenele precum cele de pe unele dintre aeroporturile noastre din ultimele câteva săptămâni nu trebuie repetate”. Potrivit Daily Mail, au fost și cozi lungi în weekend pe aeroporturile Stansted, Manchester și Bristol.

Peste 50.000 de feroviari plănuiesc să intre în grevă în Marea Britanie

Între timp, Marea Britanie se pregătește pentru cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani. Peste 50.000 de feroviari doresc să facă grevă marți, joi și vineri pentru salarii mai mari și împotriva reducerii locurilor de muncă.

Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani

Iar potrivit sindicatelor, acesta este doar preludiul unei posibile „veri a nemulțumirii” în care profesorii, medicii și chiar avocații ar putea participa și ei la acțiuni sindicale.

Doar jumătate din rețeaua feroviară a Marii Britanii este de așteptat să fie operațională în zilele grevei. Asociația pentru ospitalitate din Marea Britanie se teme de daune economice de peste 1 miliard de lire sterline aduse industriei turismului, agrementului și ospitalității.

Haos pe aeroportul Heathrow din Londra, bagajele NU POT FI LIVRATE mai repede de 2 zile: DEFECȚIUNE TEHNICĂ!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

bagaje stivuite londra

Haos pe aeroportul Heathrow din Londra, bagajele NU POT FI LIVRATE mai repede de 2 zile: DEFECȚIUNE TEHNICĂ!

supermarket uk inflatie

Britanicii plătesc 380 de lire sterline mai mult pe an la alimente, inflația la cel mai mare nivel din ultimii 13 ani