in

HMRC va forța peste 650.000 de persoane din Marea Britanie să plătească impozit pentru prima dată

Aceste persoane vor plăti impozite în Marea Britanie pentru prima dată – Săptămâna aceasta, peste jumătate de milion de pensionari din Marea Britanie care primesc o pensie de stat vor avea veniturile impozitate de HMRC pentru prima dată. Acest lucru se datorează faptului că pensiile de stat au crescut în concordanță cu inflația, în timp ce Personal Allowance – pragul de impozitare – a rămas înghețat la 12.570 de lire sterline (și va rămâne la acest nivel până în 2028).

O creștere de 8,5% a pensiei de stat în această săptămână o va duce la 11.502 de lire sterline. Deși acest lucru este binevenit, înseamnă că orice pensionar cu venituri suplimentare de peste 1.068 GBP pe an – de exemplu dintr-o pensie privată – va primi o factură fiscală.

Regatul Unit introduce restricții privind vizele de muncă. Iată ce se schimbă pentru români

Aceste persoane vor plăti impozite în Marea Britanie pentru prima dată

Calculele firmei de avocatură Lane Clarke & Peacock estimează că această schimbare va aduce aproximativ 650.000 de pensionari în grupul de venituri impozabile. Aproximativ 8,5 milioane de persoane peste 65 de ani vor plăti impozit pe veniturile lor – în creștere față de aproximativ 4,9 milioane în 2010, potrivit Institutului de Studii Fiscale.

Alocația pentru copii în Marea Britanie se schimbă în acest weekend – iată tot ce trebuie să știți

Mulți pensionari nu știu

Impozite în Marea Britanie pentru prima dată – Louise Jenkins, partener fiscal la Alvarez & Marsal, a declarat pentru blogul Money al Skynews: „Este grozav să avem această protecție triplă și creșterea ratei pensiei, dar trebuie să echilibrăm asta și cu faptul că venitul scutit de impozite nu s-au schimbat”. „Acest lucru îi va obliga pe pensionari să plătească taxe și să se confrunte cu complexitățile administrative pe care le aduce acest lucru”.

HMRC spune că taxa pentru venitul din pensie care depășește pragul neimpozabil este plătit automat prin PAYE – astfel încât pensionarii nu trebuie să completeze o declarație de impozit. Cu toate acestea, experții spun că, în practică, mulți pensionari vor trebui să facă acest lucru din cauza codurilor fiscale incorecte sau pentru a recupera fonduri plătite în plus.

Marea Britanie face schimbări financiare uriașe în aprilie. 10 puncte care îți vor afecta portofelul

Louise Jenkins a spus: „Cred că aceasta este problema care îi îngrijorează pe mulți pensionari. Liniile de asistență ale HMRC sunt notoriu dificil de accesat și din perspectiva unui pensionar, este cu adevărat consumator de timp și frustrant.”

Matthew Douglas, un consilier financiar independent, a declarat că pensionarii care nu știu că ar trebui să plătească taxe ar putea primi o notificare de penalizare cu întârziere. „Ar putea fi un coșmar administrativ complet și care va fi sancțiunea dacă oamenii nu plătesc pentru că pur și simplu nu știu ce ar trebui să facă?” – a adăugat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 26 In medie: 3.8]

Poți solicita acum un ajutor de 150 de lire sterline

Marea Britanie face schimbări financiare uriașe în aprilie. 10 puncte care îți vor afecta portofelul

Regatul Unit introduce restricții privind vizele de muncă. Iată ce se schimbă pentru români