in

Încoronarea regelui Charles ar putea fi „invalidată” din cauza unei aventuri, spune biograful regal

Încoronarea regelui Charles ar putea fi „invalidată” din cauza aventurii sale, a spus un biograf regal.

În 1992, regele Charles – care era atunci prințul de Wales – s-a despărțit de soția sa, Prințesa Diana. O biografie susținută de Charles mai spunea că în 1986 el și Camilla, cu care s-a căsătorit în 2005, aveau deja o aventură.

Potrivit The Mirror, doar doi ani mai târziu, în 1994, Charles a recunoscut că i-a fost infidel Dianei, mama celor doi copii ai săi, William și Harry.

În timpul filmărilor pentru un documentar despre viața lui, Charles a fost întrebat dacă a rămas fidel Dianei. El a răspuns: „Da, da… până când s-a stricat iremediabil, am încercat amândoi”.

>>> Data încoronării regelui Charles al-III-lea, este cel mai în vârstă monarh care a urcat pe tronul britanic

Încoronarea regelui Charles ar putea fi „invalidată” – criză constituțională

Biograful regal Anthony Holden a spus acum că Charles recunoscând adulterul, ar putea declanșa o „criză constituțională”.

El a scris în The Guardian : „Biserica Angliei nu a încoronat niciodată un bărbat divorțat ca rege, cu atât mai puțin pe unul care a mărturisit public adulterul – femeia în cauză așteaptă să fie încoronată regina consoartă.

Răposatul Robert Runcie [fostul arhiepiscop de Canterbury] mi-a spus că acest lucru va necesita o revizuire a jurământului de încoronare, care ar necesita un nou statut al Parlamentului.

Având în vedere convenția conform căreia Parlamentul nu dezbate despre monarhie fără acordul monarhului, acest lucru ar cere ca prim-ministrul să solicite permisiunea regelui Charles. Acest lucru, mi-a spus Runcie, ar echivala cu o criză constituțională”.

>>> „Harry nu este fiul lui Charles”. Expertiza criminologului italian. „Cine este adevăratul lui tată”

Camilla va fi încoronată Regină Consoartă

„Încoronarea este irelevantă din punct de vedere legal”

Cu toate acestea, alți experți au pus îndoieli de atunci asupra afirmațiilor.

Sir Vernon Bogdanor, profesor de cercetare la Centrul pentru Politică și Guvernul Britanic al King’s College din Londra, a declarat pentru Mail on Sunday: „Nunta lui Charles și Camilla a fost urmată de un serviciu de rugăciune și dedicare, condus de arhiepiscopul Rowan Williams.

Acest lucru depășește cu siguranță orice ar fi spus sau nu Robert Runcie.”

Avocatul Geoffrey Robertson KC a adăugat: „Încoronarea este irelevantă din punct de vedere legal, doar un ritual superstițios al Bisericii Angliei. Charles nu are deloc nevoie să fie încoronat de biserica minoritară”.

Ceremonia de încoronare a lui Regelui Carol urmează să aibă loc sâmbătă, 6 mai, iar Camilla va fi, de asemenea, încoronată Regina Consoartă.

Prințul Charles vizitează România, se întâlnește cu Iohannis și Familia Regală

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

netflix pierde clienti

Netflix va pierde 700.000 de clienți din Marea Britanie în doi ani. De ce atât de mulți britanici renunță?

Cumpărături Crăciun nivel record

Pe ce au cheltuit britanicii în luna decembrie, cumpărături de Crăciun la un nivel record de 12,8 miliarde de lire sterline