in

Marea Britanie a intrat în RECESIUNE. Coronavirus a declanșat o scădere economică record.

Marea Britanie a intrat în recesiune. Economia britanică a scăzut, în perioada aprilie – iunie cu 21%, comparativ cu perioada anterioară, când s-a înregistrat o scădere de doar 2.2%.

Oficiul Național de Statistică este așteptat să anunțe, oficial, intrarea în recesiune a regatului. Scăderea dramatică a economiei, cu 21%, este cea mai gravă din vestul Europei.

Ce este recesiunea?

Recesiunea este definită ca o scădere a produsului intern brut (PIB) în două trimestre consecutive. Astfel, Marea Britanie a înregistrat o scădere a PIB-ul, în primul trimestru, cu 2.2%, iar in al doilea trimestru scăderea a ajuns la 21%. O astfel de situație nu a mai fost întâlnită în UK de la criza financiară din 2008.

Andrew Bailey, guvernatorul de la Banca Angliei a declarat, pentru SkyNews că, deși în ultimele săptămâni economia a început să crească, puțin, ca urmare a ridicării restricțiilor, nu sunt garanții că se va continua în acest ritm. Banca Angliei se pregătește, spune acelați Andrew Bailey, de cel mai sumbru scenariu.

Andrew Bailey

730.000 de locuri de muncă pierdute

Conform ultimelor raportări, în perioada martie – iunie 2020 au fost disponibilizate 730.000 de persoane, iar criza nu este nici pe departe terminată. Sunt preconizate zeci de mii de noi disponibilizări, cu tot mai mulți retaileri și companii mari care își anunță falimentul.

Se așteaptă ca economia Marii Britanii să revină la nivelul avut înaintea crizei abia la finalul anului 2021.


Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tânăr înjunghiat în incinta McDonalds, Colindale

Tânăr înjunghiat în incinta McDonalds din cartierul Colindale, Londra. Are doar 20 ani

procesul mega-jafului de 60 milioane de euro

A început procesul mega-jafului de 60 milioane de euro. Patru români puși sub acuzare