in

Alocația pentru copii în Marea Britanie va crește cu 83,43 lire sterline

Alocația pentru copii în Marea Britanie crește – Părinții din Marea Britanie se pot aștepta la o creștere a alocației pentru copii din aprilie anul viitor. Potrivit celor mai recente informații, plățile de beneficii vor crește cu 6,7% din aprilie, conform indicelui prețurilor de consum (IPC) pentru septembrie 2023.

Ghid HMRC special pentru români: răspunsuri la cele mai importante 5 întrebări pentru self employed

Alocația pentru copii în Marea Britanie crește

Tariful actual pentru primul sau singurul copil este de 24 de lire sterline pe săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ 96 de lire sterline pe lună sau 1.251,43 lire sterline pe an.
Din aprilie 2024, tariful pentru primul sau singurul copil va crește la 25,60 lire sterline pe săptămână, ceea ce ajunge la aproximativ 102,40 lire sterline pe lună sau 1.334,86 lire sterline pe an. Aceasta reprezintă o creștere de 1,60 lire sterline pe săptămână, 6,40lire sterline pe lună și 83,43 lire sterline pe an.

Pentru fiecare copil suplimentar, tariful actual este de 15,90 lire sterline pe săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ 63,60 lire sterline pe lună sau 829,07 lire sterline pe an. Din aprilie anul viitor, părinții vor primi 16,95 lire sterline pe săptămână pentru fiecare copil suplimentar, ceea ce se traduce în 67,80 lire sterline pe lună și 883,82 lire sterline pe an. Asta înseamnă 1,05 lire sterline pe săptămână, 4,20 lire sterline pe lună și 54,75 lire sterline pe an, potrivit Daily Record.

UE introduce schimbări uriașe pentru călătorii din Marea Britanie

Veniturile părinților și alocația

Alocația pentru copii în Marea Britanie crește – Alocația pentru copii este plătită părinților pentru a ajuta cu costurile de îngrijire a copiilor lor. Plățile sunt de obicei efectuate la fiecare patru săptămâni de către guvern. Există două rate diferite ale alocației pentru copii. În prezent, părinții pot solicita 24 de lire sterline pe săptămână pentru primul sau singurul lor copil și 15,90 lire sterline pe săptămână pentru fiecare copil suplimentar.

De obicei, aceștia se vor califica pentru alocația pentru copii dacă locuiesc în Regatul Unit și sunt responsabili pentru un copil sub 16 ani, sau pentru un copil sub 20 de ani, dacă urmează studii sau formare aprobată.

Trebuie amintit că, dacă unul dintre părinți sau tutori începe să câștige peste 50.000 de lire sterline pe an, trebuie să înceapă să plătească așa-numita taxă de venit mare pentru alocațiile pentru copii.

Aceasta înseamnă că trebuie să ramburseze 1% din alocația pentru copii pentru fiecare 100 lire sterline de câștig peste pragul de 50.000 lire sterline.

Odată ce venitul lor anual ajunge la 60.000 de lire sterline, ei trebuie să ramburseze întreaga sumă a alocației pentru copii primite. Părinții ar trebui să-și amintească să raporteze la HMRC dacă sunt obligați să plătească această taxă și trebuie să depună o declarație de impozit pentru a o plăti.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

Inflația scade cu mai mult decât se preconiza

Vești bune pentru britanici: inflația scade cu mai mult decât se preconiza

Afacerea unui român a cucerit clienții britanici: Premiul „cea mai bună pizzerie” pentru al doilea an consecutiv