in

Marea Britanie: Restricțiile din timpul pandemiei au salvat milioane de vieți

În timp ce țările europene relaxează gradual restricțiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, un studiu recent sugerează că aceste restricții au prevenit aproximativ 3,1 milioane de decese în 11 țări ale Europei occidentale, relatează AFP.

Studiul a fost dat publicității, luni, 8 iunie, de Imperial College London, care a mai atras atenția și în lunile martie-aprilie, când a calculat cât de mulți oameni se pot contamina și câți pot muri dacă autoritățile nu fac nimic pentru a încetini răspândirea infecției.

Studiul de acum folosește datele Centrului European de Control al Maladiilor despre decesele cauzate de coronavirus în 11 țări europene, până pe 4 mai, comparându-le cu previziunile privind decesele în situația în care nu s-ar fi impus nicio restricție. Concluzia la care s-a ajuns este că restricțiile, cum ar fi ordinul de a sta acasă, au funcționat, aducând pandemia sub control.

Britanicii, interziși în Grecia după ce această țară va ridica restricțiile pentru turiști

Cercetătorii au mai calculat că aceste intervenții au făcut ca rata de reproducere, care arată câți oameni sunt contaminați de o persoană deja infectată, să scadă cu peste 80%, ajungând sub 1.0. La această valoare a ratei de reproducere a virusului, se consideră că pandemia este ținută sub control.

Imperial College London estimează că, de la începutul pandemiei și până pe 4 mai, în țările studiate au fost infectate, în total, între 12 milioane și 15 milioane de persoane, sau între 3,2 și 4% din populație. Acestea sunt Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Spania Belgia, Austria, Danemarca, Norvegia, Suedia și Elveția.


De la o țară la alta, numărul infecțiilor fluctuează semnificativ, de la numai 710 mii în Germania, sau 0,85% din populație, la 5,5% în Spania și 8% în Belgia.

Italia şi-a redeschis graniţele şi a pus capăt restricţiilor de călătorie între regiuni: ”Nu trataţi Italia ca o lepră”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Concedieri în masă britanici

Concedieri în masă din cauza crizei provocate de pandemie. Zeci de mii de britanici vor rămâne pe drumuri

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: „Planul actual al guvernului este ca școlile secundare din Anglia să rămână închise până în septembrie”