in

Marea Britanie scapă de recesiune

Produsul Intern Brut (PIB) al Marii Britanii a crescut cu 0,3% în primul trimestru în raport cu cel precedent, permiţând astfel regatului să evite cea de-a treia recesiune de la începutul crizei din 2008, potrivit cifrelor Biroului de statistică (ONS) publicate joi şi citate de AFP.Aceste cifre, superioare ratei de creştere de 0,1% prevăzute de economişti, reduc uşor presiunea asupra guvernului premierului conservator David Cameron. După o contractare de 0,3% înregistrată în trimestrul patru din 2012, Marea Britanie ar fi intrat oficial în recesiune în cazul unei noi contractări în primele trei luni ale acestui an.

“Aceste cifre reprezintă un semn încurajator legat de faptul că economia este în curs de vindecare. Facem progrese în ciuda condiţiilor economice dificile”, a reacţionat imediat ministrul Finanţelor, George Osborne.

Acesta era puternic criticat, în condiţiile în care politica sa de austeritate nu părea să dea rezultate iar ţara a fost privată de ratingul maximal “AAA” de agenţiile Fitch şi Moody’s.

Lira britanică s-a apreciat după publicarea acestor cifre, atingând la ora 08,35 GMT cel mai înalt nivel din ultimele trei săptămâni în fața euro (0,8457 lire pentru un euro) şi din ultimele două luni în fata dolarului (1,5414 dolari pentru o liră).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

BBC a încurcat drapelele naționale ale României și Bulgariei

Ministrul David are în vedere repatrierea voluntară a românilor