in

Marea Britanie se așteaptă la 85.000 de morți de Covid-19, la iarnă: «Este un scenariu, nu o previziune»

Raport guvernamental alarmant în Marea Britanie. Conform documentului, se așteaptă la 85.000 de morți din cauza Covid-19 în lunile de iarnă care urmează. Guvernul insită însă, că este ”un scenariu, nu o previziune”.

Grupul de consultanță științifică pentru situații de urgență (SAGE), care ajută autoritățile locale să-și planifice activitatea, a elaborat un raport care înfățișează ”cel mai rău scenariu rezonabil” al numărului de decese cauzate de Covid-19 în lunile de iarnă care vor urma, scrie Daily Star.

Documentul consultat de BBC sugerează că Marea Britanie se va confrunta cu 85.000 de decese odată cu venirea vremii reci, în al doilea val al pandemiei.
Marea Britanie a raportat până acum peste 332.000 de cazuri de Covid-19 și aproape 41.500 de decese.

Practic, dacă datele din raport s-ar adeveri, numărul de decese din valul al doilea al pandemiei ar reprezenta mai mult decât dublul morților înregistrate până acum.
Raportul precizează însă faptul că școlile vor rămâne deschise, în timp ce măsurile de urmărire a cazurilor, izolare și carantină vor putea opri în proporție de 40% răspândirea virusului.

De asemenea, se afirmă că până în noiembrie „măsurile puse în aplicare vor reduce contactele din afara gospodăriei la jumătate din nivelurile lor normale înainte de martie 2020”. Potrivit raportului, este posibil ca aceste măsuri să rămână în vigoare până în martie 2021.

Proiecția a luat în considerare persoanele care ar fi fost de așteptat să moară și pentru că au alte boli. Conform raportului, în Anglia și Țara Galilor ar putea exista 81.000 de decese în plus cauzate de Covid, plus 27.000 de decese din cauze non-Covid. În Scoția ar putea exista 2.600 de decese directe prin Covid și 1.900 în Irlanda de Nord.

Există însă și critici, prof. Carl Heneghan de la Universitatea Oxford spunând că unele dintre ipotezele făcute în această proiecție sunt „neplauzibile”, iar raportul presupune că „nu am aflat nimic din primul val al acestei boli”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

boris johnson antrenor personal

Boris Johnson e hotărât să slăbească. Şi-a angajat antrenor personal

10.000 de protestatari anti-restricții s-au adunat în Trafalgar Square la Londra: „Virusul este o farsă” VIDEO