in

Marea Britanie se confruntă cu ”pericolul imediat” de atac terorist: ”Există posibilitatea unui atac în stilul celui din 11 septembrie”

Marea Britanie este în pericol după ce talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului, au avertizat experții în securitate, care se tem că ar putea urma un atac terorist de proporțiile celui din 11 septembrie 2001, potrivit Mirror.

„Există posibilitatea unui atac în stilul celui din 11 septembrie, asupra unor clădiri guvernamentale, terenuri sportive, ținte majore. Dacă nu pot ataca SUA, Marea Britanie rămâne o țintă importantă. Libertatea în Afganistan, așa cum am văzut în cazul 11 septembrie, le va oferi timp și va ajuta la planificarea unui astfel de atac”, a declarat colonelul Richard Kemp, fostul comandant al forțelor britanice în Afganistan.

A zburat până la Londra pe trenul de aterizare al unui avion, situația dramatică prin care trece Andrei Culea

Ultima dată când talibanii au fost la putere în Afganistan, în anii 1990 și începutul anilor 2000, rețelele teroriste au folosit în mod Afganistanul ca bază pentru planificarea atacurilor.

Al Qaeda condusă de Osama Bin Laden a planificat atacurile din 11 septembrie de aici – determinând invazia inițială occidentală.

Acum, ofițerii britanici de combatere a terorismului consideră că scenariul s-ar putea repeta după revenirea talibanilor la conducerea țării. .


„Dacă vor avea oportunitatea de a organiza infrastructura necesară ca să se antreneze și să opereze atunci va exista un opericol pentru Vest”, a declarat și fostul șef al MI5 Lordul Jonathan Evans.

Consilierul pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat și el într-un interviu acordat postului NBC News că, pe fondul evacuării, Statele Unite “analizează potenţialul unui atac terorist” din partea unei grupări precum Stat Islamic.

Mai mult de 18.000 de persoane au fost evacuate din Kabul de când talibanii au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului, a declarat vineri un oficial NATO, angajându-se să dubleze eforturile de evacuare, în timp ce criticile la adresa modului în care Occidentul gestionează criza sunt din ce în ce mai numeroase, relatează Reuters.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Irlanda, tragedie în ziua nunții, mirele accidentat mortal de un șofer care a intrat în autostradă pe contrasens

Plajele din Marea Britanie riscă să dispară în doar câțiva ani din cauza schimbărilor climatice – HARTA