in

Obligativitatea prezentării Certificatului Verde COVID pentru anumite activități, anulată de o instanță din România

Obligativitatea prezentării Certificatului Verde COVID pentru anumite activități, anulată de o instanță din România

O instanță din România a anulat hotărârea CNSU de impunere a Certificatului Verde pentru participarea la anumite activități.

Una dintre restricțiile CNSU din România prevedea că bucureștenii nevaccinați (fără certificat verde) sau care nu erau trecuți prin boală (Covid) nu au voie să participe la diverse activități.

Potrivit unui judecător al Curții de Apel București, aceste interdicții încalcă flagrant Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului și Constituția României.

Din hotărârea CNSU se elimină sintagma prin care se interzicea persoanelor nevaccinate/ netrecute prin boală accesul la anumite activități.

„Toate interdicțiile prevăzute în alineatele descrise în pronunțare se mențin, cu mențiunea că se elimină sintagma prin care se interzicea persoanelor nevaccinate/ netrecute prin boală accesul la anumite activități”, a precizat realizatorul Antena 3, Mihai Gâdea.

Potrivit judecătorului Amer Jabre de la Curtea de Apel București, Hotărârea CNSU nr. 61/02.10.2021 prin care se condiționa participarea oamenilor de testare/vaccinare sau trecere prin boală (certificatul verde) la diverse activități încalcă flagrant Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului și Constituția României.

România nu recunoaște certificatele COVID eliberate în Marea Britanie: „Avem probleme cu românii care au certificate din UK”

„Impunerea condiției de a fi sănătos pentru exercitarea unor drepturi încalcă flagrant Declarația Universala a Drepturilor Omului, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului și Constituția României… Cetățeanul e îndreptățit sa nu recunoască obligațiile ce i se impun in aceste condiții”, a explicat judecătorul Amer Jabre de la CAB.

Ce spune instanța de judecată

”(…) Anulează în parte art. 4, art. 5 al. 2, art. 6, art. 7 al. 1 și 2 și art. 9 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.Anulează în parte art. 10, art. 11, art. 12 al. 2, art. 15, art. 16 al. 1, art. 19, art. 20 al. 1, art. 21 al. 1, art. 22 și art. 23 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.

Anulează în parte art. 16 al. 3 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Accesul în zonele de consum astfel delimitate și amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

(…) Cu recurs care se depune la Tribunalul București – Secția a II a Contencios Administrativ și Fiscal în termen de 15 zile de la comunicare.”

Sentința Tribunalului București nu este definitivă.


…Obligativitatea prezentării Certificatului Verde COVID pentru anumite activități, anulată de o instanță din România…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

pasagerii Heathrow

Pasagerii care așteptau bagajele la Heathrow au rămas uimiți când au văzut ce a apărut pe bandă

Vin albanezii! Șoferii din Albania, gata să rezolve criza britanică. „Muncim și gratis”

Vin albanezii! Șoferi din Albania, gata să rezolve criza britanică. „Muncim și gratis”